Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csodával határos hódeszkás kaland Franciaországban

2009.12.09. Bata Attila

Csodával határos hódeszkás kaland Franciaországban Hétfőn délután látták utoljára a tizennyolc éves katalán fiatalembert a franciaországi Les 2 Alpes síterep felső részén, 3200 méter magasságban. A sűrű ködben eltévedt, 44 órát, két éjszakát, töltött a hegyen, amíg a hegyimentők megtalálták, akik szerint valóságos csoda, hogy életben maradt.
A Barcelonához közeli kisvárosból származó fiatalember barátaival csúszott a francia terepen. Hétfő este, az utolsó csúszás alkalmával eltévedt, délután négy órakor hívta mobilján barátait, akik azonnal értesítették a hegyimentőket. A síterepre hatalmas köd ereszkedett, a hegyimentők szinte semmit sem láttak. Az időjárás kedden sem kedvezett, egésznap nem tudtak a helikopterrel felszállni. Szerencsére szerda reggelre megjavult az időjárás és helikopteres kereséssel, elég meglepő helyen találták meg a fiatalembert.

Utoljára a 3200 méteren található pálya tetejénél látták, a hegyimentők pedig 1275 méteres tengerszint feletti magasságban találtak rá, az alig két nap alatt majdnem 2000 méter szintkülönbséget sikerült megtennie. A hely ahol megtalálták légvonalban már csak 500 méterre volt az országúttól, de a hegyimentők szerint már teljesen kimerült az ereje, és már felkészült a legrosszabbra, teljesen a sorsra bízta az életét. Szerintük az is kész csoda, hogy a katalán túlélte a kalandot, hiszen a megtett útvonalon nagyon komoly esélye volt, hogy bármelyik percben elsodorhatja egy lavina, vagy lezuhanhat valamelyik szikláról.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.