Menü ≡

Keddtől havazás a hazai hegyekben

2018.11.26. | Szerző: Bata Attila
Ezen a héten jelentősen megváltozik itthon az időjárás, a hét második felében már tél lesz, éjszakai mínuszokkal. Előtte azonban rengeteg csapadék érkezik. A hétfő délelőtti eső fokozatosan havazásba vált át és kedd reggeltől fehérek lesznek a hegyeink. Szerdára akár 20 cm hó is hullhat a magasabb régiókban.
h i r d e t é s
Partnerünk, az Időkép, előrejelzése szerint a héten hazánkba is megérkezik a tél. Az alábbi térkép azt mutatja, hogy szerda reggelre mennyi havat várunk az ország különböző pontjain. Az Északi-középhegység magasabb pontjain, síterepekre fordítva Kékestetőn, illetve Bánkúton, akár 20 cm is hullhat, de az ország nagy részén rövidebb ideig, nagyságrendileg egy hólepel vastagságáig havazhat.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A havazás után a hidegé lesz a főszerep. Idén először már az ország nagy részén nulla fok alá kerülnek az éjszakai hőmérsékletek, de napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A hét második felében már alkalmas lehet az időjárás a hóágyúzásra a hazai pályákon, de ennek bevállalásához még a következő napok időjárási adatait is tanulmányozni kell.

Két szomszédunknál is érkezik a havazás és a hideg. Szlovákiában is hasonló a menetrend, csak a hőmérséklet mélyebbre süllyed. A hét eleji havazás után a hóval borított magasabb részeken akár mínusz 15 fok is lehet éjszaka.
Ausztriában is a csapadék először eső formájában érkezik, majd átvált havazásba. A múlt héthez hasonlóan most is a keleti részen lehet több csapadékra számítani. Itt az alacsonyabb részeken ismét hullhat hó. Szerdáig a hegyekben kb. 30-40 cm hó várható.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »