Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keddtől havazás a hazai hegyekben

2018.11.26. Bata Attila

Ezen a héten jelentősen megváltozik itthon az időjárás, a hét második felében már tél lesz, éjszakai mínuszokkal. Előtte azonban rengeteg csapadék érkezik. A hétfő délelőtti eső fokozatosan havazásba vált át és kedd reggeltől fehérek lesznek a hegyeink. Szerdára akár 20 cm hó is hullhat a magasabb régiókban.
A ködből kiemelkedő Misina tetői tévétorony Pécsen 2018.11.24. MTI / Sóki Tamás
A ködből kiemelkedő Misina tetői tévétorony Pécsen 2018.11.24. MTI / Sóki Tamás
Partnerünk, az Időkép, előrejelzése szerint a héten hazánkba is megérkezik a tél. Az alábbi térkép azt mutatja, hogy szerda reggelre mennyi havat várunk az ország különböző pontjain. Az Északi-középhegység magasabb pontjain, síterepekre fordítva Kékestetőn, illetve Bánkúton, akár 20 cm is hullhat, de az ország nagy részén rövidebb ideig, nagyságrendileg egy hólepel vastagságáig havazhat.

Az időkép előrejelzése szerda reggelre
Az időkép előrejelzése szerda reggelre
A havazás után a hidegé lesz a főszerep. Idén először már az ország nagy részén nulla fok alá kerülnek az éjszakai hőmérsékletek, de napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A hét második felében már alkalmas lehet az időjárás a hóágyúzásra a hazai pályákon, de ennek bevállalásához még a következő napok időjárási adatait is tanulmányozni kell.

Két szomszédunknál is érkezik a havazás és a hideg. Szlovákiában is hasonló a menetrend, csak a hőmérséklet mélyebbre süllyed. A hét eleji havazás után a hóval borított magasabb részeken akár mínusz 15 fok is lehet éjszaka.
Várható hómennyiségek Ausztriában
Várható hómennyiségek Ausztriában
Ausztriában is a csapadék először eső formájában érkezik, majd átvált havazásba. A múlt héthez hasonlóan most is a keleti részen lehet több csapadékra számítani. Itt az alacsonyabb részeken ismét hullhat hó. Szerdáig a hegyekben kb. 30-40 cm hó várható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.