Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kékesi Márton figyelemfelkeltő eredményre törekszik

2018.01.24. | Szerző: MTI
Valamennyi alpesi számban indulni fog a phjongcshangi téli olimpián Kékesi Márton, akinek célja, hogy olyan eredményt érjen el, amelyre felkapja a fejét a sívilág.
Kép: Kékesi Márton / Facebook
h i r d e t é s
A 22 éves sportoló a Magyar Sí Szövetség hétfői döntése alapján kapta meg az országnak járó egyetlen férfi alpesi sí indulási jogot a honosított Dalibor Samsal ellenében.

Kékesi az M4 Sportreggeli című műsorában szerdán elmondta, hogy Dalibornak ugyan több FIS-pontja van, mint neki, ám a szövetség figyelembe vette többek között a legutóbbi világbajnokságon mutatott teljesítményét.

A dél-koreai szereplés lehetőségét Kékesi egy álom beteljesülésének nevezte, de igyekezett hangsúlyozni, hogy nem csupán annyi a célja, hogy végigmenjen a pályákon.

"Olyan eredményt akarok elérni, amelyre felfigyelhet a síközösség, s amire egykori edzőm, a már sajnos elhunyt Kovács Barnabás is büszke lenne" - mondta a fiatal versenyző, hozzátéve, hogy a tízbe kerülésre természetesen nincsen esélye, s már a legjobb 25-be jutás is hatalmas tettnek számítana, amivel nagyon elégedett lenne.

Kékesi arról is beszélt, hogy az alkata, adottságai alapján a műlesiklásban a legjobb, a gyors számokhoz, így a lesikláshoz nincs meg a szükséges tömege, ráadásul a magyar versenyzők nem tudnak eleget edzeni a gyorsasági számokra.

A már több felnőtt, illetve ifjúsági világbajnokságon, továbbá a 2012-es ifjúsági olimpián is szerepelt Kékesi a várható hangulatról is beszélt. Úgy véli, hogy már megvan a rutinja a nagy versenyek légkörének kezelésében, s mint mondta, annak ellenére sem lesz ezzel problémája, hogy olimpián most indul majd először.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »