Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestető lesz az idei Tour de Hongrie végállomása

2020.06.11. 2020.08.24. MTI | frissítve: 2020.08.24.

Magyarország legnagyobb országúti kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén a Kékestetőn ér véget a véglegesített program szerint.
Tour de Hongrie 2020
Tour de Hongrie 2020
Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a viadal csütörtöki hírlevelében elmondta, az új időpont miatt szükséges volt néhány változtatást eszközölni az eredetileg májusra tervezett útvonalban, a döntést sok fontos szempont figyelembevételével hozták meg.

A magyar körversenyre eredetileg május 13. és 17. között került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, így végül kissé szokatlan módon augusztus 29-én, szombaton rajtol és szeptember 2-án, szerdán ér véget.

A közlemény szerint az egyetlen jelentős változás, hogy az Esztergom környéki körpályán zajló szakasszal kezdődik majd a körverseny, ez a nap jó lehetőséget kínál a fővárosi és a környéken élő kerékpárosok számára, hogy hétvégi napon szurkolhassanak a Pilisi Parkerdőben, a dobogókői emelkedőkön. Az eredeti programban az esztergomi etappal zárult volna az ötnapos viadal, a módosítás miatt viszont ezzel indul. A szakasz 156 helyett 118 kilométer hosszú lesz, három kört tesz majd meg a mezőny, a bringások pedig 1963 méternyi szintemelkedést küzdenek le.

"A program ettől kezdve csak apróságokban tér el az eredetileg tervezettől: a második etap Debrecenből indul és Hajdúszoboszlón ér célba, a harmadik napon Karcag és Nyíregyháza között teker a mezőny, a negyedik napon Sárospatak és Kazincbarcika között kell teljesíteni a távot" - olvasható a hírlevélben, amely jelzi, a királyetapon, Miskolc és Kékestető között 188 kilométer lesz a táv, a versenyzőknek pedig kétszer is fel kell tekerniük Magyarország legmagasabb pontjára, így összesen 3259 méternyi szintemelkedést vár rájuk.

A 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és Pro Team-együttesnek kell rajthoz állnia. Szilasi László versenyigazgató szerint ezt sikerülhet, az előzetes egyeztetések alapján várhatóan öt World Tour csapat mellett tíz Pro Team istálló indul.
További infók: tourdehongrie.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.