Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőn megkezdték a hóágyúzást!

2012.12.05. sielok.hu

Kékestetőn megkezdték a hóágyúzást! Az elmúlt napok télies időjárása és a kedvező előrejelzések lehetővé tették, hogy szerda reggel beinduljanak a hóágyúk Kékestetőn! Idén a sportolásra alkalmas hó előállításában (eddig) a természet is segített, jelenleg 20-25 cm természetes hó borítja a sípályákat.
Amennyiben az időjárás-előrejelzések jelentősen nem változnak, úgy december közepén megnyithat a Kékestetői Sícentrum, és kezdetét veheti a 2012/2013-es síszezon az ország legmagasabb pontján. A hóágyúzást figyelemmel kísérhetjük a folyamatos élő közvetítést adó webkamerákon a kekesteto.hu oldalon.

Megkezdődött a hóágyúzás!
Megkezdődött a hóágyúzás!
Információnk szerint fejlesztések ebben a szezonban sajnos nem várhatóak Kékestetőn: ami eddig létesült, az fog működni az idei szezonban is. Nagyobb hangsúlyt helyeznek az oktatásra, mivel a Kékes déli ideális tanulópálya: enyhe lejtésű, széles, hóbiztos. Érdemes felhozni a gyerekeket vagy kezdőket, a Síakadémia Síiskola oktatói tartanak tanfolyamokat vagy egyéni oktatást majd az egész szezonban.

A kékes északi pályát sajnos továbbra sem engedi hóágyúzni a hatóság, a ratrakoláshoz a pálya meredeksége miatt legalább 50 cm természetes hó kellene. Hiába van csörlős ratrak és üzemképes lift, ha nem engedélyezik itt a hógyártást. Mintegy hét éve próbálnak a síterep üzemeltetői erre engedélyt szerezni, hiába.

HÓTIPP játékunk nyertes napja: december 5.

Mivel Kékestetőn, Mátraszentistvánban, és más helyeken a ma reggelre lehullott hó mennyisége meghaladta a 20 centimétert, ezért a hótippjátékban azok nyertek, akik december 5-ére tippeltek. A nyertesek listáját közzétettük ezen az oldalon.
KOMMENTEK
magnum56 | 2012.12.05. 10:02
Mi az oka, hogy nem lehet hóágyúzni az északi pályán?
WAndrea | 2012.12.05. 11:50
Természetvédelmi terület.
Rossi | 2012.12.05. 12:48
Igen és azontúl , ami nagyobb probléma, hogy Natura 2000 terület is (Mátra északi letörése).
sibusy | 2012.12.05. 13:26
Sajnos ez patthelyzet, de a Natura 2000-es területekkel tényleg komolyan kell bánni. Csak nem értem, hogy mielőtt egy komoly síliftbe invesztáltak, miért nem jártak utána ennek? Vagy pont abban az évben épült? Én csak azt tudom, hogy Magyarország legjobb sípályája, én ott tanultam meg jóformán síelni. Kékesi Sasok... Ejj, de rég volt...
sun2005 | 2012.12.05. 19:33
Kipróbálom :-)
magnum56 | 2012.12.06. 14:34
A műhó tönkreteszi a természetet? Nem vízből van?

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.