Menü ≡

Kelet-Kanada: 120 cm hó hullott egy nap alatt

2017.02.20. | Szerző: Bata Attila
A Gaspésie-félsziget (angolul Gaspé) Kanada egyik legkeletibb vidéke. A múlt héten kivételes esemény történt a Quebec tartományban található régióban. 24 óra leforgása alatt 100-120 cm hó hullott a tengerszint feletti 535 méteres magasságban fekvő település környékén.
h i r d e t é s
Hatalmas hóvihar tombolt múlt héten a kanadai Murdochville településen. Szerdától csütörtökig 100 cm hó hullott, a helyieknek hófalakon keresztül kellett átküzdeni magukat, ha az utcára akartak menni. A közeli nemzeti parkban és a Chic-Choc hegységben (1268 m) 120 cm friss hó hullott.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A régióban szezononként átlagban összesen 370 cm havat mérnek a meteorológusok, amely azt mutatja, hogy gyakori vendég errefelé a havazás, de ilyen hatalmas mennyiségre, ilyen rövid idő alatt régen nem volt példa. Az eddigi leghavasabb szezonban, 1994/95-ben 590 cm havat mértek összesen, az idén eddig 340-nél tartanak.

A keleti oldal nagy havazásából az Egyesült Államokba is jutott. Sok síterep kiemelte, hogy ez volt eddig az idei szezon legnagyobb havazása. Az USA keleti részén tavaly nagyon rossz szezont zártak a síterepek, az enyhe idő és a hóhiány miatt. Az idei szezonban nyoma sincs a tavalyi negatív hangulatnak a síterepek üzemeltetői között. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »