Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Képekben az Alpok hatalmas havazása

2014.11.06. Bata Attila

November elejéhez képest elég szép mennyiségű hó hullott le az utóbbi napokban az Alpokban. A havazás Dél-Franciaországból indult, de ma reggelre már Ausztria nyugati részén is (Tirol és Vorarlberg) komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben.
Franciaországból indult kedden és fokozatosan keletre tart a havazás. Franciaországban ma reggelre már elvonultak a hófelhők és sok helyen kisütött a Nap. 

Hintertux (Facebook/Hintertuxer Gletscher)
Hintertux (Facebook/Hintertuxer Gletscher)
A dél-francia hegyekben 80-100 cm, az északi oldalon egy kicsivel kevesebbet, 40-50 cm havat hozott a november eleji ciklon. 

Avoriaz / Facebook
Avoriaz / Facebook

A legtöbb havat eddig a svájci-olasz határ könyékéről jelentettek. Egyes automata mérőállomások 150-200 centiméter havat regisztráltak az előző napokban. A képeinken is látható, 3480 méteres magasságban fekvő menedéház (Rifugio Guide del Cervino), üzemeltetői ma reggelre 120 cm friss hóról számoltak be. 

Rifugio Guide del Cervino / Facebook
Rifugio Guide del Cervino / Facebook
Észak-Olaszországban is tombolt a tél 2000 méteres magasság felett. Sok helyen 1 méter közelében alakul majd az egész heti havazás végeredménye. 

Axamer Lizum (A)
Axamer Lizum (A)
Ma reggelre már Ausztriára is rátört a tél. A magasabban fekvő tiroli tiroli völgyekben (Ötztal, Stubaital) már 40-60 cm hó hullott, de az 1000 méteren található településeken is hullott 15-20 cm hó. Tirolban 10-20 kilométeres dugók alakultak ki a havazás miatt az autópályákon, több utat is ideiglenesen le kellett zárni. 
La Grave (F)
La Grave (F)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.