Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Késik a havazás, késik a szezonkezdet a Pireneusokban

2012.11.21. Bata Attila

Késik a havazás, késik a szezonkezdet a Pireneusokban A mostani hétvégére (november 24.) tervezett nyitásokat el kell halasztani a Francia-Pireneusokban, hiszen nem érkezett annyi hó az előző hetekben, hogy a pályákat megfelelő állapotba lehessen hozni. Az új céldátum december eleje, ehhez az is kell, hogy a jövő hétre várt havazás megérkezzen.
A helyi turisztikai szövetség szerint a régió 28 síterepe felkészült a szezonra, de a havazás az idén sem partner a hó szempontjából elég rapszodikusan teljesítő Pireneusokban. A meteorológusok havazást jeleznek hétvégére és a következő hétre. Nagyon fontos lenne, hogy december elején ki tudjanak nyitni, hiszen december elejétől hagyományosan érkeznének a spanyol vendégek.

Piau Engaly: november 12-én még havazott, a hétvégi nyitás elhalasztva
Piau Engaly: november 12-én még havazott, a hétvégi nyitás elhalasztva
A spanyol vagy katalán vendégek jelentik a síterepek forgalmának nyolc százalékát, de a spanyol ünnepek alatt ez a szám a 30%-ot is elérheti.

A Pireneusok síterepei az előző szezont 94,7 millió eurós bevétellel és 4,81 millió eladott bérlettel zárták, amely egy kevéssel jobb eredmény, mint a megelőző szezonban, de nagyon messze van a híres 2008/2009-es szezontól, amikor mindent betemetett a rekordhavazás. Az előző szezonra is jellemző volt a hóhiány, de az sem segített sokat, amikor megfelelőek voltak a körülmények, hiszen az információ nem jutott el a célközönséghez.

A régió fontosságát mutatja, hogy a Franciaországban eladott 55 millió bérlet 9-10%-át a Pireneusok hegyeiben értékesítik.

Piau Engaly

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.