Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kész a télre a tavaly hóval gyakran betemetett hegyi út

2014.11.26. Bata Attila

A tavalyi szezonban rengeteg gondjuk volt az Rolle-hágó környékén élőknek. Lavinák, kőomlások zárták el a két völgyet összekötő utat, nem kis gondot és veszteséget okozva azoknak a településeknek, amelyek a turizmusból élnek. Az idén felújították az út „védelmi rendszerét”, készen állnak a télre.
A tavaly téli olaszországi havazás igazán legendás. Mi ugyan bámultuk a havas képeket és videókat, de akik a havazás sújtotta területen éltek, nem mindig örültek a télnek ennyire. A Trentino és Dél-Tirol határán található Rolle-hágón (1898 méter) keresztül vezet az SS50 jelű országút, amelyet az előző szezonban többször is le kellett zárni. Általában a lezúduló lavina vagy szikladarabok zárták el az utat és a településeket.

Ennyi hó esett februárban
Az idén a régió önkormányzata 2 millió eurót (kb. 615 millió forint) költött az út melletti megrongálódott lavinavédelmi műtárgyak rendbehozatalára.

A régió korábban már korábban rendkívüli pénzügyi segélyben részesítette az út mellett a világtól többször is elzárt településeket, amelyek kénytelenek voltak a szokottnál jóval többet költeni a hó eltakarítására. 
KOMMENTEK
cannibale | 2014.11.30. 22:20
Annyira bírnám ha itthon is ennyi esne. Itt megállna az élet egy hónapra... :D

Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.