Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kész a tízszemélyes kabinos a tiroli Zugspitz Arénában

2013.12.10. | Szerző: Bata Attila
A tiroli Zugspitz Arena folytatja az előző években elkezdett fejlesztéseket. Az előző évben összesen 23,5 millió eurót költöttek fejlesztésekre. Az idei szezon legfontosabb újdonsága egy tízszemélyes, új kabinos megépítése a Lermoos oldalon. Ez lesz a régió első ilyen típusú síliftje.
Jelentős változás történt a nyugat-tiroli Grubigstein-Lermoos síterepén. A faluból eddig is kényelmesen fel lehetett jutni a középső állomásokig, amelyek egymáshoz közel helyezkednek el. Innen azonban már kissé nehézkes volt felmenni a csúcsra az egyszemélyes ülőlifttel. Ennek azonban vége, hiszen a hétvége óta már egy modern, 10 személyes kabinos váltotta az egyszemélyes székest.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az 1338 méter magasan található Brettlalmtól a Grubighüttéig (2032 méter) a hétvégétől már egy új lift közlekedik. A lift kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy mennyire lehet használni ezen a szeles részen, így esett a választás a 10 fős kabinosra, amelyből ez lesz az első a régióban.
A lift 51 kabinnal alig hat perc alatt teszi meg a 700 méteres szintkülönbséget és az 1916 méter hosszú utat. És a lényeget ne felejtsük el, óránként akár 2400 síelő juthat fel a hegyre és ezentúl sokkal könnyebben lehet megközelíteni a fenti pályákat.

A környék másik újdonsága a szomszédos Ehrwald liftje mellett épült új vendéglő. Az Almbahn (lift) alsó állomásánál található Brentalm valószínűleg a síelés utáni bulizások egyik kedvenc helye lesz majd.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 256 vendég és 15 regisztrált felhasználó látogatja.