Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két új lifttel kezdi a szezont a tiroli Kitzbühel

2012.12.12. Bata Attila

Két új lifttel kezdi a szezont a tiroli Kitzbühel Hihetetlen mennyiségű pénzt költöttek el az utóbbi években Kitzbühelben a síterep fejlesztésére. Az idén sincs megállás, az előző hétvégén már átadták az új hatszemélyes ülőliftet, ezen a hétvégén pedig az új nyolcszemélyes következik. Természetesen mindkét lift fel van szerelve minden kényelemmel.
2010-ben 26,2 millió eurót, 2011-ben 14,1 milliót, az idén pedig 12,7 millió eurót költenek fejlesztésekre Kitzbühelben. Időrendben haladva, előző hétvégén adták át a híres versenypályához (Hahnenkamm) közeli hatszemélyes liftet. A Walde ülőszékes egy 1961-ben (!) épített húzóliftet vált ki az idei szezontól. Elődjéhez képest az új lift (1511-1706 méter) kétszer több utast szállíthat majd, azonban az óránkénti 2100-as kapacitással szemben fontosabbnak tűnik a sokkal nagyobb komfort. A hatszemélyes ülőszékeket időjárás elleni védőburokkal és ülésfűtéssel építették meg.

A másik újdonság egy hasonló extrákkal felszerelt Zweitausender nevű nyolcüléses lift, amely a Doppelmayr kétülésesét váltja le. A régi liftet 1977-ben építették, és itt is megduplázódik a kapacitás az óránkénti 2800 főre. Az 1426 méter hosszú liften kevesebb, mint öt percbe telik a 482 méteres szintkülönbség (1512-1994 méter) megtétele. A lifteken kívül néhány pálya kisebb-nagyobb átalakítását is elvégezték, és természetesen idén is vettek hóágyúkat, így már összesen 780 hóágyúval büszkélkedhetnek a helyiek.

Ezzel a két új lifttel együtt a Leitner cég immáron hatodik liftjét építi meg a tiroli síterepen. A Leitner szerint a csökkentett energiafelhasználású liftek segítségével körülbelül 1000 háztartás éves energiaszükségletét lehet megtakarítani. A síterep neve összeforrt a híres síversenyek rendezésével, a támogatásoknak köszönhetően a Leitner a 2013-as versenytől már a szponzorok közt szerepel, és használhatja a "Hahnenkamm Races transported by LEITNER ropeways" szlogent.
KOMMENTEK

Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.