Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két új lifttel kezdi a szezont a tiroli Kitzbühel

2012.12.12. Bata Attila

Két új lifttel kezdi a szezont a tiroli Kitzbühel Hihetetlen mennyiségű pénzt költöttek el az utóbbi években Kitzbühelben a síterep fejlesztésére. Az idén sincs megállás, az előző hétvégén már átadták az új hatszemélyes ülőliftet, ezen a hétvégén pedig az új nyolcszemélyes következik. Természetesen mindkét lift fel van szerelve minden kényelemmel.
2010-ben 26,2 millió eurót, 2011-ben 14,1 milliót, az idén pedig 12,7 millió eurót költenek fejlesztésekre Kitzbühelben. Időrendben haladva, előző hétvégén adták át a híres versenypályához (Hahnenkamm) közeli hatszemélyes liftet. A Walde ülőszékes egy 1961-ben (!) épített húzóliftet vált ki az idei szezontól. Elődjéhez képest az új lift (1511-1706 méter) kétszer több utast szállíthat majd, azonban az óránkénti 2100-as kapacitással szemben fontosabbnak tűnik a sokkal nagyobb komfort. A hatszemélyes ülőszékeket időjárás elleni védőburokkal és ülésfűtéssel építették meg.

A másik újdonság egy hasonló extrákkal felszerelt Zweitausender nevű nyolcüléses lift, amely a Doppelmayr kétülésesét váltja le. A régi liftet 1977-ben építették, és itt is megduplázódik a kapacitás az óránkénti 2800 főre. Az 1426 méter hosszú liften kevesebb, mint öt percbe telik a 482 méteres szintkülönbség (1512-1994 méter) megtétele. A lifteken kívül néhány pálya kisebb-nagyobb átalakítását is elvégezték, és természetesen idén is vettek hóágyúkat, így már összesen 780 hóágyúval büszkélkedhetnek a helyiek.

Ezzel a két új lifttel együtt a Leitner cég immáron hatodik liftjét építi meg a tiroli síterepen. A Leitner szerint a csökkentett energiafelhasználású liftek segítségével körülbelül 1000 háztartás éves energiaszükségletét lehet megtakarítani. A síterep neve összeforrt a híres síversenyek rendezésével, a támogatásoknak köszönhetően a Leitner a 2013-as versenytől már a szponzorok közt szerepel, és használhatja a "Hahnenkamm Races transported by LEITNER ropeways" szlogent.
KOMMENTEK

Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.