Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kevesebb külföldi síelő érkezett Karintiába

2010.02.21. Bata Attila

Kevesebb külföldi síelő érkezett Karintiába A Karintiai Turisztikai Hivatal legfrissebb statisztikái szerint az idén csökkent a tartomány síterepeire érkező síelők száma. Főleg a német és kelet-európai vendégek maradtak el, de a helyi lakosság aktívabb síelésével valamelyest bepótolta a külföldiek hiánya miatt kimaradt bevételeket.
A karintiai hivatal szakemberei a legrosszabbra készültek az idei szezonnal kapcsolatban, azt sem tartották kizártnak, hogy az idén kétszámjegyű lesz a visszaesés. A negatív várakozásokat arra alapozták, hogy a tavalyi szezon minden idők legjobb szezonja volt a tartományban, szinte az egész szezonban végig hegyekben állt a hó a tartomány síterepein. A tavalyihoz hasonló szezon évtizedenként csak néhányszor fordul elő, ezért nem is volt reális elvárás, hogy a tavalyi eredményeket tartományi szinten megismételjék.

Az idei hóviszonyok főleg időbeli eloszlásuk miatt előnytelenek a tartomány sípályáinak, hiszen a szokásosnál csak jóval később kezdődhetett meg a szezon, a decemberi bevételek mindenhol jelentősen a korábbi decemberi számok alatt maradtak. Persze a tavaly lehullott „évszázad hava” jelentős publicitást kapott az akkori sajtóban, amely mágnesként vonzotta a síelőket. Azért idén is szép lassan összegyűlik a hó a karintiai pályákon, erre mondják, soha rosszabb szezont.

A visszaesés meglátszik a számokon is. A válság miatt a legfontosabb külföldi vendégek, a németek és a kelet-európaiak jelentősen elmaradtak a tavalyi évhez képest, összesen 8,7 %-kal csökkent a számuk. A külföldi vendégek hiányát csak kissé tudták ellensúlyozni a helyi síelők, akik a tavalyinál ugyan több bérletet vásároltak, de jellemzően a napijegyek fogytak jobban és nem a többnapos bérletek, amelyeket a külföldiek vásárolnak.

A visszaesés nem egyforma a tartomány legjobb síterepein, a legnagyobb a visszaesés Bad Kleinkirchheim síterepén (-8,2 %), kicsit jobban járt eddig Heiligenblut (-6 %), és még akár a tavalyi adatokat is elérhetik Nassfelden, ahol eddig 1,2 százalékkal esett vissza a forgalom.
KOMMENTEK

Szállástippek
Landhof zum Waidegger Wirt csillagcsillagcsillag
Igényesen felújított, osztrák családi hotel Karintiában, 5,5 kilométerre Nassfeldtől, ahova a ház elől induló ingyenes síbusszal is eljuthatnak a vendégek. 2-4 ágyas szobák, félpanziós ellátás, étterem, bár, játszószoba és szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.