Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kevesebb külföldi síelő érkezett Karintiába

2010.02.21. Bata Attila

Kevesebb külföldi síelő érkezett Karintiába A Karintiai Turisztikai Hivatal legfrissebb statisztikái szerint az idén csökkent a tartomány síterepeire érkező síelők száma. Főleg a német és kelet-európai vendégek maradtak el, de a helyi lakosság aktívabb síelésével valamelyest bepótolta a külföldiek hiánya miatt kimaradt bevételeket.
A karintiai hivatal szakemberei a legrosszabbra készültek az idei szezonnal kapcsolatban, azt sem tartották kizártnak, hogy az idén kétszámjegyű lesz a visszaesés. A negatív várakozásokat arra alapozták, hogy a tavalyi szezon minden idők legjobb szezonja volt a tartományban, szinte az egész szezonban végig hegyekben állt a hó a tartomány síterepein. A tavalyihoz hasonló szezon évtizedenként csak néhányszor fordul elő, ezért nem is volt reális elvárás, hogy a tavalyi eredményeket tartományi szinten megismételjék.

Az idei hóviszonyok főleg időbeli eloszlásuk miatt előnytelenek a tartomány sípályáinak, hiszen a szokásosnál csak jóval később kezdődhetett meg a szezon, a decemberi bevételek mindenhol jelentősen a korábbi decemberi számok alatt maradtak. Persze a tavaly lehullott „évszázad hava” jelentős publicitást kapott az akkori sajtóban, amely mágnesként vonzotta a síelőket. Azért idén is szép lassan összegyűlik a hó a karintiai pályákon, erre mondják, soha rosszabb szezont.

A visszaesés meglátszik a számokon is. A válság miatt a legfontosabb külföldi vendégek, a németek és a kelet-európaiak jelentősen elmaradtak a tavalyi évhez képest, összesen 8,7 %-kal csökkent a számuk. A külföldi vendégek hiányát csak kissé tudták ellensúlyozni a helyi síelők, akik a tavalyinál ugyan több bérletet vásároltak, de jellemzően a napijegyek fogytak jobban és nem a többnapos bérletek, amelyeket a külföldiek vásárolnak.

A visszaesés nem egyforma a tartomány legjobb síterepein, a legnagyobb a visszaesés Bad Kleinkirchheim síterepén (-8,2 %), kicsit jobban járt eddig Heiligenblut (-6 %), és még akár a tavalyi adatokat is elérhetik Nassfelden, ahol eddig 1,2 százalékkal esett vissza a forgalom.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.