Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kinyitott egy síterep az új-zélandi nyárban

2019.03.01. Bata Attila

Új-Zélandon, és a Föld déli féltekén most nyár vége van. A hét elején eléggé szokatlan dolog történt. A február végi havazás sem mondható szokásosnak, 50 cm friss hó ebben az időszakban pedig igazán rendkívüli. Hétvégére kinyit Mount Hutt síterepe.
Mt. Hutt: havazás február 24-én
Mt. Hutt: havazás február 24-én
Az alsó részeken 30-40 cm, a fenti régiókban 50 cm hó hullott Mt. Hutt síterepén (1438-2086 m), de más új-zélandi hegyekben is havazott. Olyan ez, mintha nálunk augusztus végén hullana fél méter hó és nem a gleccserek magasságában. És lenne olyan síterep, amely bevállalja a nyitást.

A síterep pedig kihasználja a lehetőséget és a hétvégére kinyitja a kapuit, a tervek szerint addig tartanak nyitva, amíg a hó bírja.

Video a február 25-i állapotokról
Új-Zélandon általában júniusban vagy júliusban kezdődik a síszezon, Mt. Hutt sem gondolta volna, hogy a tervezett június 7-i nyitás előtt síelőket fogadnak. Természetesen a beharangozókban hangsúlyozzák az esemény ritkaságát, arra bíztatják a túrázókat, hogy a hegyikerékpár mellé a síléceket is pakolják be, vagy a szörfdeszka helyet a snowboardra váltson mindenki ezen a hétvégén. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.