Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kisebb havazás kezdődött Ausztriában és Svájcban

2017.02.17. Bata Attila

Az utóbbi hetekben már ott tartunk, hogy a kisebb havazásokat is meg kell becsülni. Pénteken havazás kezdődött meg az Alpok északi oldalán. Svájcban már reggel óta havazik és folyamatosan terjeszkedik kelet felé a havazás, délelőtt már az osztrák (tiroli és vorarlbergi) terepekre is megérkezett a friss hó.
Engelberg, Svájc a mai napon
Az előrejelzések nem ígérnek hatalmas mennyiséget, 10-25 cm várható a magasabb régiókban a hétvégén. Pénteken az 1000 méter feletti részeken kezdődött meg a havazás, majd éjszakára 700 méterig süllyedhet a havazás határa Ausztriában.

Kitzbühel, Tirol, Ausztria ma délben
Kitzbühel, Tirol, Ausztria ma délben
Szombaton és vasárnap további kisebb havazások, hózáporok várhatóak, az alacsonyabban fekvő részeken esőre és sajnos ónos esőre is lehet számítani.

Silvretta Montafon, Ausztria
Jövő hét elejére már búcsúzik a rövid hidegbetörés, enyhül az időjárás, kisebb havazás ismét csak az 1500 méter feletti régiókban várható.

Svájcban ma estig 10-20 cm hó várható az északi oldal keleti részén 1800 méteres magasság felett. Az északi oldal nyugati részére csak 5-10 cm-t jelentenek, de a déli oldal pedig most sem kap mérhető mennyiségű havat.

Mindkét országban a havazáshoz és esőhöz erős széllökések is társulnak majd.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.