Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kitzbühel: 10 fős kabinos a Jochbergre

2013.11.28. | Szerző: Stani
A salzburgi-tiroli határon elhelyezkedő síóriás minden évben tud valami újat mutatni, ezúttal a Jochbergen épült egy 10 fős kabinos, ami igazi megváltás a korábbi liftekhez képest. Ezentúl gyorsan és kényelmesen utazhatunk a magasba.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Wagstättbahn, így hívják a síparadicsom legújabb tagját, azt a 10 fős kabinost, amiről évek óta álmodoznak a jochbergiek. Az álomból idénre valóság lett, a kabinos egy duplaülésest és egy csákányost vált le, jelentősen megrövidítve ezzel a menetidőt, a kényelmi szempontról nem is beszélve.
A hegyállomás
A hegyállomás
A felvonó kulcsfontosságú, hiszen Jochbergről ezzel szállhatunk be a pályarendszerre. Eddig egy 1979-es duplaüléses, majd az azt követő csákányos lift (1968) szolgálta ki a vendégeket, amik valljuk be, erre a célra már igencsak idejétmúltak.
Impozáns völgyállomás
Impozáns völgyállomás
A kabinost egy középállomással is ellátták, gondolván a (késő)tavaszi síelésekre, amikor már nincs annyi hó, hogy a völgybe lehessen siklani. A Wagstättbahn óránként 2400 embert tud szállítani, mindezt 6 m/s sebességgel. Az 1100 méteres távot alig 3,5 perc alatt teszi meg.
2013.11.28. 14:44:06 százas
Az igaz, hogy gyorsan, de nem annyira kényelmesen. Egy bubis székest sokkal többre tartok, mint egy kabinost.
2013.11.28. 17:35:00 osvald
Azért jobb lesz a két múltszázadi lift után 3,5 perc alatt..
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »