Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: egy hónap múlva már nyitnának

2018.09.16. Bata Attila

Vagyis egész pontosan október 13-án, reggel 8:30-kor már az első síelők nekivághatnának a Resterkogel/Resterhöhe részen behavazott pályának. A korai szezonkezdetnek van esélye, hiszen a korábbi években is sikerült már októberben nyitni, de a mostani lenne az eddigi legkorábbi időpont.
A hódepó már várja, hogy hamarosan kibontsák
A hódepó már várja, hogy hamarosan kibontsák
Már nagyon sok síterepnél és nagyon sokszor írtunk az un. snow-farmingról. Leegyszerűsítve: a télen lehullott havat nagy dombokba hordják össze, letakarják egy speciális védőfóliával, majd szezonkezdet előtt kibontják a fóliát és a megmaradt havat szétterítik a pályákon.

Kitzbühel az idén hét ilyen hódepót épített ki. Ebből hármat, két nagyot és egy kicsit, a már említett pályán, ahol elkezdődhet a szezon. Az üzemeltetők szerint a hómennyiség 20%-a olvadt el a fólia alatt, amely hasonló érték az előző évek nyaraihoz képest. A Resterkogel lift mellett 2015 óta, a versenyéről híres Hahnenkamm hegyen két éve tárolják a havat.

A korai kezdést már a marketing is kihasználja: 200 napos nyitvatartás egy szezonban
A korai kezdést már a marketing is kihasználja: 200 napos nyitvatartás egy szezonban
Ez utóbbin az idén két nagyobb dombot építettek ki, amelyeket a tervek szerint október közepe után bontanak ki, hogy ezen a részen is megkezdődhessen a szezon október 26-án. Itt a hegyállomásnál a hó 20%-a, a völgyállomásnál pedig a 30%-a olvadt el.

Először tárolták a havat a völgybe vezető Maierl pályán. A kevésbé sikeres eredménynek itt két oka is van. Először is túl kevés havat tároltak. Annyira kevés volt a hómennyiség, hogy a depó nem volt képes saját magát hidegen tartani. Másrészt egy új szigetelőfóliát próbáltak ki. A szokásos, hatalmas, nehéz és összeilleszthető fóliadarabok helyett egy egyszerűbb, kigurítható fóliát teszteltek. Bebizonyosodott, hogy a hagyományos, több munkaerőt igénylő fóliákat - főleg a magasabb régiókban - még nem lehet helyettesíteni.

A cél azonban nem változott. Minél hamarabb lehetővé kell tenni, hogy Kirchberg településre legalább egy sípályán (Talabfahrt) lehessen lesíelni.

A depókat hamarosan megnyitják, és amint terítik a havat, majd mutatjuk is a képeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.