Menü ≡

Tirol: tavalyi hóból épített pályák nyitnak és zárnak

2018.11.12. | Szerző: Bata Attila
Kitzbühelben már elég korán, október 13-án megkezdődött a síszezon. Akkor a tavalyról elrakott hóból lehetett síelni a Restelkogel környékén. Két héttel később a versenyről is híres Hahnenkamm oldalában hasonló módon nyitottak pályát, amelyet a hétvégén kénytelenek voltak bezárni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Kitzbühel már évek óta próbálkozik az októberi nyitással, a tavalyról eltett hó segítségével. Az idei ősz még az Alpokban is inkább a túrázóknak kedvez, mint a síelőknek. Az enyhe időjárás miatt az október 26-án nyitott Hahnenkamm részt a hétvégén már be kellett zárni, síelésre alkalmatlan.

Ugyanakkor jegyezzük meg, a korábban nyitott Resterkogel továbbra is üzemel. Síelni továbbra is lehet, és ha az itt edzőtáborozó svájci női válogatottnak megfelel, akkor olyan rossz nem lehet.

A hétvégén nem csak zártak, de nyitottak is tavalyi hóból készített pályát Tirolban. Seefelden már tavaly is ilyen pályán gyakorolhattak sífutók. Péntektől egy 1200 méter hosszú, 10 méter széles csíkot használhattak a síelők. A hírek szerint az időjárásnak megfelelő a hó minősége, vagyis olvad.

A következő havazás időpontja még bizonytalannak tűnik az osztrák hegyekben, azonban arra már van remény, hogy a hétvégétől hidegebb lesz és hóágyúzni lehet majd.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »