Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kitzbühel: 20 fok a völgyben, kezdődik a síszezon!

2018.10.11. | Szerző: Bata Attila
Csütörtök délelőtt 23 fokot mutatott a meteorológiai állomás hőmérője 800 méteres magasságban Kitzbühel síterepén. Nehéz elképzelni, de igaz. Szombaton megkezdődik a síszezon, közel egy méter vastag havat terítettek szét a pályákon. Szombatra is 20 fok körüli hőmérsékletet jósolnak a völgyben.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A síterep szóvivője szerint a szombati nyitásra 1,6 kilométer hosszban terítették szét a tavalyról eltárolt havat. A pályákon a hóréteg vastagsága eléri az egy métert, de kérdés, hogy meddig bírja a hó a vénasszonyok nyarát?

A szóvivő szerint valószínűleg sokáig. Idén már negyedik egymást követő évben kezdik meg a szezont októberben, igaz, a mostani a legkorábbi szezonkezdet. Elmondása szerint a két megnyitandó pálya ideális helyen fekszik, kevésbé kitett a Napnak és 1800 méteres magasságban napközben is "csak" 11 fokot mértek.
Ezen felül a ratrakolt, nagyméretű hótömeg önmagát hűti, így kevésbé olvad. Ehhez az is kell, hogy a hódepóból terített hóban a tartósabb technikai hó aránya 80%-os, szemben a 20%-nyi természetes hóval.

Sokan felvetik, pl. a lenti üzenetet posztoló tiroli politikus (Zöldek), hogy mire jó ez? Úgy látszik, hogy van erre kereslet, hiszen a tavalyi nyitáskor (2017. október 14/15.) közel kétezer síelőt fogadtak. Ezen felül a síklubok versenyzői is örülnek az edzéslehetőségnek. Annyira, hogy a jövő héten hétfőtől péntekig kizárólag övék a pálya, a nagyközönség csak hétvégén használhatja őket.
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 34 vendég és 5 regisztrált felhasználó látogatja.