Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: 20 fok a völgyben, kezdődik a síszezon!

2018.10.11. Bata Attila

Csütörtök délelőtt 23 fokot mutatott a meteorológiai állomás hőmérője 800 méteres magasságban Kitzbühel síterepén. Nehéz elképzelni, de igaz. Szombaton megkezdődik a síszezon, közel egy méter vastag havat terítettek szét a pályákon. Szombatra is 20 fok körüli hőmérsékletet jósolnak a völgyben.
Októberi síelés: két fehér csík a hegyen
Októberi síelés: két fehér csík a hegyen
A síterep szóvivője szerint a szombati nyitásra 1,6 kilométer hosszban terítették szét a tavalyról eltárolt havat. A pályákon a hóréteg vastagsága eléri az egy métert, de kérdés, hogy meddig bírja a hó a vénasszonyok nyarát?

A szóvivő szerint valószínűleg sokáig. Idén már negyedik egymást követő évben kezdik meg a szezont októberben, igaz, a mostani a legkorábbi szezonkezdet. Elmondása szerint a két megnyitandó pálya ideális helyen fekszik, kevésbé kitett a Napnak és 1800 méteres magasságban napközben is "csak" 11 fokot mértek.
Ezen felül a ratrakolt, nagyméretű hótömeg önmagát hűti, így kevésbé olvad. Ehhez az is kell, hogy a hódepóból terített hóban a tartósabb technikai hó aránya 80%-os, szemben a 20%-nyi természetes hóval.

Sokan felvetik, pl. a lenti üzenetet posztoló tiroli politikus (Zöldek), hogy mire jó ez? Úgy látszik, hogy van erre kereslet, hiszen a tavalyi nyitáskor (2017. október 14/15.) közel kétezer síelőt fogadtak. Ezen felül a síklubok versenyzői is örülnek az edzéslehetőségnek. Annyira, hogy a jövő héten hétfőtől péntekig kizárólag övék a pálya, a nagyközönség csak hétvégén használhatja őket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.