Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: nyolcüléses sílift és új sípályák

2015.10.12. Stánicz Balázs

A Leitner cég nyolcülésese három új sípályát szolgál ki decembertől a tiroli síterepen. 7,2 kilométerrel és 23 hektárral bővül a síparadicsom.
Ha új liftépítésekről hallunk Ausztriában, akkor azok legtöbbször korábbi felvonók cseréjéhez köthetők, sokszor ugyanazon a nyomvonalon. Nem így Kitzbühelben, ahol teljesen új dimenziókat nyit meg a nyolcüléses Brunn.

A síterep e részén soha nem volt felvonó, pálya se nagyon. Pontosan egy közel 100 éves síkalauz ír a hegyoldalon egyetlenegy pályáról. A nyolcülésest minden földi jóval ellátják, ülésfűtés, igazi bőrből készült ülések, melyek kialakításukban illeszkednek az emberi testhez, buborék rossz idő esetén.

A lifttársaság szerint igazi prémium libegő lesz, ami legalább olyan élményt ad, mintha egy A8-ba huppannánk bele. Csúcssebessége 6 m/s, óránként 3300 téli sportolót szállít majd. A majd másfél kilométeres utat 4 perc és 40 másodperc alatt teszi meg, miközben 432 méter szintkülönbséget hidal át. A prémium libegőhöz pezsgő nem, de három új sípálya jár.

Sötétkék, piros és fekete nehézségűek lesznek, ezen felül nagyszerű mélyhavas területeket is könnyen elérhetővé tesz.

Mindegyik pályán kiépítésre kerül a hóágyúrendszer, összesen 79 hóágyú gondoskodik az állandó fehérségről. A hóágyúzáshoz szükséges vizet új, 85 000 m3 befogadóképességű víztározóból nyerik.

A fejlesztések mintegy 20,5 millió eurót kóstálnak.
KOMMENTEK
minerel | 2015.11.18. 16:04
Azért a pohártartót hiányolom :-) Egyébként tényleg jól néz ki.

Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.