Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kitzbühel: nyolcüléses sílift és új sípályák

2015.10.12. | Szerző: Stani
A Leitner cég nyolcülésese három új sípályát szolgál ki decembertől a tiroli síterepen. 7,2 kilométerrel és 23 hektárral bővül a síparadicsom.
h i r d e t é s
Ha új liftépítésekről hallunk Ausztriában, akkor azok legtöbbször korábbi felvonók cseréjéhez köthetők, sokszor ugyanazon a nyomvonalon. Nem így Kitzbühelben, ahol teljesen új dimenziókat nyit meg a nyolcüléses Brunn.

A síterep e részén soha nem volt felvonó, pálya se nagyon. Pontosan egy közel 100 éves síkalauz ír a hegyoldalon egyetlenegy pályáról. A nyolcülésest minden földi jóval ellátják, ülésfűtés, igazi bőrből készült ülések, melyek kialakításukban illeszkednek az emberi testhez, buborék rossz idő esetén.

A lifttársaság szerint igazi prémium libegő lesz, ami legalább olyan élményt ad, mintha egy A8-ba huppannánk bele. Csúcssebessége 6 m/s, óránként 3300 téli sportolót szállít majd. A majd másfél kilométeres utat 4 perc és 40 másodperc alatt teszi meg, miközben 432 méter szintkülönbséget hidal át. A prémium libegőhöz pezsgő nem, de három új sípálya jár.

Sötétkék, piros és fekete nehézségűek lesznek, ezen felül nagyszerű mélyhavas területeket is könnyen elérhetővé tesz.

Mindegyik pályán kiépítésre kerül a hóágyúrendszer, összesen 79 hóágyú gondoskodik az állandó fehérségről. A hóágyúzáshoz szükséges vizet új, 85 000 m3 befogadóképességű víztározóból nyerik.

A fejlesztések mintegy 20,5 millió eurót kóstálnak.
2015.11.18. 16:04:44 minerel
Azért a pohártartót hiányolom :-) Egyébként tényleg jól néz ki.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »