Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kopaonik: megtelt a szerb síterep január elején

2022.01.05. Bata Attila

Nagyon sok vendég érkezett az év elején Szerbia legjobb síterepére. Beszámolók szerint a napokban kb. 25-30 ezer vendég utazott a környékre, a legtöbben síelni jöttek.
Képek: Kopaonik - infoKOP
Képek: Kopaonik - infoKOP
Erre szokták mondani, hogy "dübörög" a síszezon. Az iskolai szünet és az újévi szabadságok miatt rengeteg szerb vette az irányt mostanában a hegyekbe, kiegészülve főleg a román bolgár és orosz vendégekkel. Idén a szokásosnál több magyar vendég is ellátogatott Kopaonikra.

A síterep már megtelt, azonban az összes pálya és sílift megnyitására még várni kell. Jelenleg a 25 liftből 17 jár, a 30 pályából 25-öt megnyitottak. Normális esetben ez a kínálat el tudná látni az igényeket, most azonban tényleg telt ház van.
Kopaonik népszerűsége az idén nagyon megugrott. Az egyik szálloda vezetője szerint a rutinosak már nyáron lefoglalták a téli szállásokat. Náluk most úgy néz ki, hogy január 20-ig nincs szabad szobájuk. Ha minden így folytatódik, akkor a szállásadók és a síterep is valószínűleg az eddigi legjobb szezonját zárhatja.

A népszerűségnek több oka is van. Az utóbbi időben komoly fejlesztéseket hajtottak végre, és a Balkán egyik legjobb síközpontjává vált. Az idei járványügyi szabályozások megengedőbbek a többi alpesi országhoz képest, így a külföldi turisták egy része a kiszámíthatóbb körülmények miatt is ide érkezett.

Más szerb sípályákon is tömeg van mostanában. A Zlatiborban tavaly átadott, rekordhosszú kabinos liftre az elmúlt napokban kb. egy órát kellett a sorban állni, mire valaki felfért a csodás panorámát kínáló felvonóra.

Európa többi részéhez hasonlóan Szerbiában is enyhe volt az időjárás az utóbbi napokban. A helyi meteorológusok szerint kb. 1500 méter alatt szinte teljesen elolvadt a természetes hó. Kopaonikon jelenleg kb. 40-45 cm vastag a hóréteg, amely kb. fele a melegedés előtti időszak mennyiségének. Aggodalomra nincs ok, csütörtöktől ide is visszatér a tél.

Szerbia a beutazásnál minden Magyarországon használt oltást elfogad, ugyanúgy a magyar védettségit is. További információk a konzulátus oldalán. Kopaonik síterepén nem kérnek igazolást a bérletvásárlásnál.
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
Kép: Kopaonik - infoKOP
KOMMENTEK
ttamas1028 | 2022.01.05. 21:29
A nagy meleg miatt kellett egy két pályát bezárni, egyébként több mint egy hétig minden üzemelt. Béla Réka kivételével, és az 5ös liftet kivéve.
ttamas1028 | 2022.01.05. 22:34
Igen tudom ahogy bocsánat 😀😅

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Putnik
Teljesen felújított, 4 csillagos szálloda Szerbia legnagyobb síterepén, 1200 méterre a legközelebbi ülőlifttől. Svédasztalos félpanziós ellátás, wellness részleg medencével és sokféle szaunával, valamint sok egyéb szolgáltatás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Junior csillagcsillagcsillag
Családias szálloda saját 400 m-es tanulópályával, Kopaonik új kiskabinos liftjétől 800 métere, kisbusz transzferrel. Félpanziós ellátás, a'la carte étterem, wellness részleg, disco, játszószoba szolgálja a vendégek kényelmét.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Viceroy Kopaonik csillagcsillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, közvetlen pályaszállás Szerbia legnagyobb síterepén, Kopaonikon. Szobatípusok a franciaágyas deluxe szobáktól kezdve egészen a 253 m2-es luxuslakosztályig, bár, 2 étterem, könyvtár, valamint kiemelt wellness szolgáltatások.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.