Menü ≡

Koralpe, Klippitztörl és Weinebene húsvétig kitart

2010.03.22. | Szerző: Bata Attila
Koralpe, Klippitztörl és Weinebene húsvétig kitart A Lavant-völgyben található síterepek nagy részén (Koralpe, Klippitztörl és Weinebene) még továbbra is lehet síelni, a tervek szerint egészen húsvéthétfőig. A völgy síterepei közül először Hebalm zárta be a kapuit az előző hétvégén. Jelenleg 70-90 cm vastag a hóréteg, a jövő hét kisebb lehűlésével ez kitarthat húsvétig.
h i r d e t é s
A húsvéti ünnepek hagyományosan a síterepek utolsó nagy bevételi forrása, erre a hétvégére még nagyjából újra megtelnek a szálláshelyek, a vendégek is szívesen jönnek egy tavaszi, szezonbúcsúztató síelésre. A koralpei sípálya üzemeltetője szerint húsvétig biztosan kitartanak, még most is 80-90 cm hó van a pályákon. Az üzemetetők nagyjából elégedettek a mostani szezonnal. Sajnos a meleg időjárás és az esőzések miatt csak késő decemberben kezdődött a szezon, de aztán fokozatosan lehetett síelni, és a március is hozott néhány nagyon szép hétvégét.

A közeli Klippitztörl szintén húsvéthétfőig tart nyitva, itt is jók a síelés körülményei, csak egy kicsivel vékonyabb a hótakaró, mint a szomszédban. Mindent egybevéve, az üzemeltetők sikeresnek tartják a mostani szezont, bár a tavalyi szezon sikerétől elmarad az idei tél, de ez nem csoda, hiszen tavaly, olyan fantasztikus szezont produkáltak, amelyet nehéz lesz megdönteni.

Legalább húsvétig járnak a liftek Weinebene síterepén is, sőt ha az időjárás engedi, akkor itt még egy hetet szeretnének ráhúzni. Összességében itt is elégedetten ítélik meg a mostani szezont. Egy olyan síterepen, ahol a bevételek 80 százalékát a napijegyek teszik ki, rendkívül fontos szerepet játszik az időjárás. A gyakori kedvezőtlen időjárás miatt egy kis mínusszal zár majd a síterep, de ez a veszteség még az elviselhetőség határán belül lesz. Főleg az elmaradt karácsonyi forgalomnak köszönhető ez az eredmény, csak enyhe vigaszt jelenthet, hogy még most is méteres hó áll a síterep felső részén.

Vasárnap bezárt az első síterep környéken. Hebalm terepén is hasonlóan alakult a szezon. Késő decemberi kezdés után fokozatosan javultak a körülmények. A hagyományoknak megfelelően az idén is Hebalm zárt be először a környéken, vasárnap még villanyfényben lehetett este hétig síelni az 50 centiméteres hóban.

A jövő évi fejlesztésekről még nem sokat hallani, de a négy síterep üzemeltetője szerint kevés esély van arra, hogy egy komoly beruházás megvalósuljon a környéken. Egyedül Koralpén lehet valamilyen komolyabb fejlesztés, de az üzemeltetők szerint még korai a pletykákról beszélni, csak később születnek meg az ezzel kapcsolatos döntések. A többi síterepen apróbb változásokat tapasztalhatunk jövőre, az üzemeltetők azt szeretnék, hogy a völgy síterepeinek jó ár-érték aránya a következő szezonban is megmaradjon.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »