Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Mátrában évek óta akadozik a közműszolgáltatás

2017.04.28. sielok.hu

Az elmúlt hetekben kialakult rendkívüli helyzet még aktuálisabbá tette azt a problémát, mely már hosszú ideje fennáll a mátrai térségben. A síterepek, hotelek és vendéglátóhelyek rendszeresen küzdenek az ingadozó közműellátás problémáival - hangzott el az érintettek által tartott sajtótájékoztatón.
A közműhálózat nem követte az elmúlt években megvalósult mátrai fejlesztéseket, ezért a térség idegenforgalmi szereplői - szállodák, síparkok, vendéglátóhelyek - rendszeresen küzdenek az ingadozó áramellátás, a rossz minőségű utak, a hiányzó gázszolgáltatás és a kifogásolható ivóvízszolgáltatás következményeivel - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen az érintett települések polgármesterei és a Mátra idegenforgalmi szereplői segélykiáltást fogalmaztak meg a térségért.

Mindenkit köszönet illet, aki az elmúlt napokban a Mátrában kialakult rendkívüli helyzetben segítette a lakosságot, a turistákat – kezdte a gyöngyösi sajtótájékoztatón a város polgármestere, aki szerint azonban a havaria-helyzet ismét rávilágított egy évek óta fennálló problémára, az áramszolgáltatás sérülékenységére.
Néhány nap alatt 50-80 cm hó hullott a Mátrában, április közepén
Néhány nap alatt 50-80 cm hó hullott a Mátrában, április közepén
Hiesz György úgy fogalmazott: az ilyen évtizedenként legfeljebb egyszer előforduló rendkívüli időjárást is könnyebb elviselni, ha az alapvető infrastruktúra működik, így például van áram. Az áprilisi havazásban ugyanis napokig szünetelt a szolgáltatás a Mátrában, mintegy kétezer fogyasztási helyen nem volt áram, és bár a szolgáltató aggregátorok segítségével próbálta orvosolni a problémát, az nem nyújtott kielégítő megoldást.

A mátrai szállodákban azonban nem csak rendkívüli időjárási viszonyok között ingadozik az áramszolgáltatás, az üzemeltetők szinte havi rendszerességgel találkoznak a problémával, ami az anyagi kár mellett és jelentős presztízsveszteséget okoz a térségnek - egészítette ki a városvezető szavait Hoffmann József, a mátraházai Hotel Ózon tulajdonosa.

Palik Tibor, a sástói Oxygen Adrenalin Park és a Sástó Hotel Mátra tulajdonosa úgy vélte: az elmúlt években megvalósult több tízmilliárdos magánberuházásokat nem követte az infrastruktúra fejlesztése, így a Mátrába érkező vendégek leromlott úthálózattal találkoznak, mobiltelefonjaik lefedettség hiányában nem működnek, az ivóvíz minősége kifogásolható, a hiányzó gázszolgáltatás miatt pedig a vendéglátóknak jelentős többletköltségük keletkezik, így versenyhátrányba kerülnek az ország más területein működő szállodákkal szemben.

Stuller András, Mátraszentimre hat felső-mátrai települést képviselő polgármestere elmondta: a problémát már évekkel ezelőtt is felvetették, és néhány település esetében az áramszolgáltató plusz betáplálással enyhített is a helyzeten, de a többi településen élő ötszáz ember, a közel 1600 szállodai férőhely és ugyanennyi hétvégi ház esetében még ma is gyakran szünetel az áramellátás. A településvezető szerint a légkábelek földkábelekre való cseréje jelenthetne megoldást, ez azonban máig nem valósult meg.

Hiesz György gyöngyösi polgármester úgy fogalmazott, Gyöngyös a Mátra fővárosaként gesztorszerepet vállal abban, hogy a Mátrában élők és a több mint háromezer munkahelyet biztosító, folyamatosan bővülő mátrai idegenforgalom érdekét érvényesítsék, ezért egy közös levélben fordulnak majd a politikai és gazdasági döntéshozók felé, amelyben kérik a mára tarthatatlanná vált helyzet megoldását.

Forrás: www.gyongyos.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.