Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Áprilisi tél Magyarországon - rekord hó a sípályákon

2017.04.20. | Szerző: Szászi Bernadett
Ilyen még nem volt, hogy áprilisban hazai körképet készítünk a sípályákról. A havazás-előrejelzés nem túlzott, 40-50 cm hó borítja a hazai sípályákat a magasabb hegységekben. A Normafán sífutó nyomott fektettek, a Nagy Hideg-hegyen pedig beindították a sífelvonót.
Bánkúton 87 cm a hóréteg | Fotó: Fehér Sas Panzió
h i r d e t é s
Néhány nappal ezelőtt nagy mennyiségű havazást jósolt az előrejelzésünk, amit mi magunk is túlzásnak gondoltunk. Kedd reggel fehér lepel jelent meg a Kékestetőn, ma pedig sorra jönnek a havas fotók, videók a rekord mennyiségű hóról.

A rendkívüli időjárásnak sok árnyoldala van, az elzárt településeken problémák vannak az áram és vízellátással, több utat is le kellett zárni, a csúszós út miatt balesetek is történtek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ilyen időben csak téli gumival és ahol szükséges hólánccal szabad csak közlekedni!

A síelők és szánkósok örülnek a hóesésnek, a Nagy Hideg-hegyen ma beindították a felvonókat, sífutó nyomot fektettek a Normafára, Eplényben pedig szánkóztak a 20-30 cm friss havon.
Eplényben a szánkósok örülnek a hónak | Fotó: László Márk, Intesport Síaréna
Kékestetőn kezdődött a havazás kedd reggel, másnap már 30 centiméteresre duzzadt a hóréteg, ma délután kettőkor pedig 47 centiméter havat mértek az OMSZ munkatársai.
Kékestetőn tegnap 30 cm hó hullott, ma pedig már 47 cm-nél jár a hóréteg vastagsága
A mátraszentistváni Síparkban is egész nap hullott a hó, itt is közel 50 cm a hóvastagság. Megjelent az első síelős videó is, fantasztikus élmény lehetett lecsúszni a frissen hullott szűzhóban.

Szűzhavazás Mátraszentistvánon a közel 50 cm-es hóban | Videó: Sípark Mátraszentistván
Bánkúton a mai nap 87 cm havat jelentettek. Itt is nagy károkat okozott a nagy mennyiségű hó, megszűnt az áramellátás a közeli településeken.

A Nagy Hideg-hegyen 45 cm felett jár a hóréteg, itt a ratrakokat és a lifteket is beüzemelték. Azonban fontos megemlíteni, hogy a síterep megközelítése nehézkes, elindulás előtt érdemes tájékozódni a Túristaház elérhetőségein: nagyhideghegy.hu
A Nagy Hideg-hegyen 45 centiméteres a hóvastagság, a síliftet is beindították | Fotó: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont
Dobogókőn 51 cm-es hóvastagságot mértek a Báró Eötvös Loránd Menedékháznál.
Dobogókőn is elérte a hóréteg az 50 cm-t | Fotó: Báró Eötvös Loránd Menedékház Turistaház Dobogókő
Budapesten is hóra váltott az eső a magasabb részeken, a Normafát kb. 20 cm vastag hóréteg borítja. Tegnap a Szaniszló-réten a Vasas síház alatt sífutó nyomvonalat is fektettek a sífutók nagy örömére.
A Normafán közel 20 cm hó esett, sífutó nyomot is fektettek tegnap | Fotó: Normafa Park
Pécsen a Misina-tetőről 10 cm havat jelentettek és kifehéredett a tokaji sípálya is, kb 15 cm-es a hóréteg.
A pécsi sípálya is kifehéredett, 10 cm-es a hólepel | Fotó: Pécsi Sípálya
A cikk dátuma: 2017. április 20. (!!!)
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »