Menü ≡

Közös síbérlet Murautól Semmeringig

2017.10.11. | Szerző: Bata Attila
A magyarok körében is nagyon népszerű kelet-ausztriai síterepek közös bérlettel jelentkeznek az előttünk álló szezonban. Jó hír, hogy a Mur-Mürz Top Skipass névre keresztelt új bérletből nemcsak szezonbérletet, hanem többnapos jegyeket is lehet váltani az egymáshoz relatíve közel található síterepekre.
h i r d e t é s
Mondhatni, hogy szinte a magyaroknak találták ki ezt a bérletet. Mármint azoknak, akik nem akarnak salzburgi kártya távolabbi síterepeihez utazni, de egy szezonban, vagy akár egy hét alatt szívesen kipróbálnák a közelebbi, de ismertebb pályákat is.

Az ismertebb nevek közül Turracher Höhe, Kreischberg, Lachtal vagy Stuhleck (Semmering) önmagában is vonzó célpont a magyar síelők számára. Mostantól azonban egy közös szezonbérlettel (vagy többnapos bérlettel) mind a négy síterep besíelhető. Rajtuk kívül az új bérlet még érvényes Grebenzen, Gaal, Obdach, Salzstiegl és Präbichl síterepeire.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ha a számokat nézzük, akkor a kilenc síterep összesen 69 lifttel és 208 kilométernyi síelhető pályával várja leendő bérleteseit.

Az új bérlet létrejöttének az oka, hogy az előző többé-kevésbé felbomlott. Az egykori Murtaler Skiberge szövetség Frauenalpe és Hohentauern kilépésével két tagját is elvesztette. A maradék síterepek úgy döntöttek, hogy új szövetségeseket keresnek, és ennek az eredménye az új közös bérlet.

A síterepek abban is reménykednek, hogy valamelyest sikerül megállítani az elmúlt időszak folyamatát. A bécsi, illetve a kelet-ausztriai síelők közül talán sikerül néhányat a régióban tartani, ahelyett, hogy még többen indulnának síelni a nyugati tartományok irányába.

A felnőtt szezonbérleteket elővételben 545 euróért lehet december 15-ig megvásárolni. Utána 600 euró a teljes ár. A bérlet erőssége a családi konstrukció. Különböző kombinációkkal jelentős kedvezményeket lehet igénybe venni. Négy bérlet után a további gyerekbérlet már ingyen van.

További információ a bérlet honlapján található.
2017.10.11. 09:45:34 che820820
Sziasztok!
Sajna nem tudok németül, így lenne egy kérdésem. Ha több napos bérletet szeretnék akkor például a 4 napos felhasználható 2 hétvégén vagy egymást követő 4 napra vonatkozik? Bár gondolom az utóbbi.
Köszi
che
2017.10.11. 10:59:10 admin2
A többnapos bérletek egymást követő napokra használhatók fel.
2017.10.11. 15:36:31 Stani
A 600 eurós szezonjegy ár, ismerve a többi osztrák régiós szezonjegy árait enyhén szólva is borsos, mondhatni köszönőviszonyban sincs a Salzburger Super Ski vagy éppen a Kärnten+Osttirol bérleteihez képest, ami az ár-érték arányt illeti.

Ez akkor lenne jó kezdeményezés, ha a többnapos bérletek, ún Wahlkarte alapon mennének, azaz 4-5 nap adott időszakban tetszőlegesen felhasználható. Így, hogy egy 3-4 napos jegy egymást követő napokra érvényes, nem tudom mennyire életszerű, hogy valaki pénteken Semmeringen, szombaton Lachtalon és vasárnap Salzstieglen síel, lévén ezek nagyon nem szomszédos terepek. Nyilván a Murau-Lachtal kombináció annál inkább érdekesebb lehet ;)
2017.10.11. 16:04:39 che820820
És ha még életszerű akkor meg az ár tűnik problémásnak 4 napra 179 euroval. Ha mindenhol csak napi jegyet veszek akkor is jobban jön ki az ember mint egy 4 napos bérlettel. Én is pont ezért kérdeztem rá, mert értelmét így láttam volna, hogy több etapban használható fel.
2017.10.11. 16:09:30 kiskakas8
Én azt számoltam, hogy a kedvezményes árú szezonbérlet (545 EUR) 12-13 nap után megéri, ha valaki Kreischberg + Turrach + Stuhleck pályáit veszi célba, ahol 40 euró fölött van a napijegy.
2017.10.11. 20:54:20 Zoltan Koleszar
Érdemes megnézi a családi kedvezményeket, úgy már mindjárt 10 nap környékén van a megtérülés. Volt 3 szor SSSC bérletem 2 szer Murau környéki, azért ég és föld a kettő. Igaz a szezon végefelé már az 5-6 óra utazás kevésbé esik jól, de valamit valamiért. A nagy limit nálunk ennyi év után ott lett, h Murau és környéke teljesen OK péntek DU-Vasárnapig sízésre (2nap), míg Schaldming, pláne Zell am see környékét 2 napra nem eröltejük - oda kell 3minimum. A telepített lakókocsi költsége Murau környékén pedig pont fele a Schladming/Zell am see áraknak. Ezzel együtt pénteken veszem meg az SSSC-t- jöhet a szezon, délután meg a kajakozás a Zell am see-n :-)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »