Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg: két magyar síelő ütközött egymással

2009.01.24. Bata Attila

Kreischberg: két magyar síelő ütközött egymással Továbbra is bőségesen van dolguk a hegyimentőknek és az orvosoknak a sípályák közelében. Pénteken két magyar ütközött egymással Kreischbergen, lavinaomlást és balesetet jelentettek Suhleckről (Semmering) és halálos baleset történt Zell am See mellett.
Pénteken két magyar állampolgár ütközött egymással Kreischberg síterepén. Egy 34 éves síelő súlyos koponya- és arcsérüléseket szenvedett, valamint bordatörést is megállapítottak az orvosok. A balesetben résztvevő másik, 28 éves, magyar állampolgár kisebb sérülésekkel megúszta. A jelentések szerint egyikük sem viselt bukósisakot.

Hasonló baleset történt Stuhlecken. Itt egy 34 éves bécsi hölgy ütközött egy 21 éves szlovák fiatalemberrel. Itt a bécsi hölgy zárt rosszabbul, komoly arcsérüléseket szenvedett, míg a szlovák állampolgár megúszta sérülések nélkül. Az előző balesethez hasonlóan ők sem viseltek bukósisakot.

Szintén Stuhkecken egy 33 éves bécsi orvos és társa eltévedt a ködben és a nagy szélben, amikor pályán kívül síeltek. Egy meredek hegyoldalon próbáltak átvágni, miközben az orvos egy 150 méter széles lavinát indított el, amely elsodorta őt is. A társát szerencsére nem vitte el a lavina. Az orvosnak sikerült magát kiszabadítania, azonban a rossz látási körülmények miatt nem lehetett tudni, hogy a hóomlás időpontjában mások is tartózkodtak-e a környéken. Az orvos a völgyállomáson jelentette az esetet, a hegyimentők megkezdték a kutatást további áldozatok után, de szerencsére nem találtak senkit.

Szombat délután, már a síelés végéhez közeledve, negyed ötkor egy 47 éves osztrák hölgy ütközött egy 27 éves brit állampolgárral a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepén. Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de a hölgy életét már nem tudták megmenteni, a brit síelőt helikopterrel kórházba szállították. Azonnal megszondáztatták, az eredmények szerint nem fogyasztott alkoholt.
KOMMENTEK

Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.