Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Krusetnica (Szlovákia): átadták az új síliftet

2015.01.01. Bata Attila

Igazi újévi ajándékkal kedveskedett a szlovákiai árvai (Orava) régió egyik apró síterepe, Krusetnica. A tavalyi év utolsó napjaira végre összejött annyi hó, hogy végre ki tudott nyitni a síterep. Az idei év első napjára pedig az idei szezonra épített, négyüléses liftet is sikerült üzembe állítani.
Krušetnica (magyarul Krusetnica vagy Rostoncza) a szlovák-lengyel határ közelében található síterep, amely az idei szezonban szlovák léptekkel mérve is komoly beruházásba fogott. Az idén Szlovákiában új ülőlift épült Rohácson és Zsgyárban, valamint új csákányos a Bachledova-völgyben. Hozzájuk csatlakozik az itteni fejlesztés, amelynek érdekessége, hogy nem egy vadonatúj liftet építettek meg a síterepen, hanem az Alpokban lecserélt, használt, de még teljesen működőképes liftet vásároltak meg.

Kép: Ski Krušetnica
Kép: Ski Krušetnica
Teljesen bevett gyakorlat, ha az Alpokban pl. egy új nyolc- vagy hatszemélyes liftet építenek, akkor a régi liftet értékesítik, ezek nagy része a kelet-európai síterepekre kerül, főleg a cseh síterep szeretnek szétnézni a használt liftek piacán, de így került Eplénybe a leánykori nevén Szent Sólyom négyüléses lift is.

A síterepen december 30-án indult a szezon, javarészt a hóágyúknak köszönhetően. Az új liftet először a mai napon használhatják a síelők. A lift a 783 méteres távot 5:20 perc alatt teszi meg. A kapacitása pedig elég jónak tűnik, óránként 2184 utast szállíthat.

Kép: Ski Krušetnica
Kép: Ski Krušetnica
A síterepen jelenleg 40 cm vastag a hó, január 6-ig 18 euróba kerül egy napijegy, utána már csak 16 euró. Szlovákiában a következő három napban 20-30 cm friss hó hullhat, ebből Krusetnica is profitálhat. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.