Menü ≡

Krusetnica (Szlovákia): átadták az új síliftet

2015.01.01. | Szerző: Bata Attila
Igazi újévi ajándékkal kedveskedett a szlovákiai árvai (Orava) régió egyik apró síterepe, Krusetnica. A tavalyi év utolsó napjaira végre összejött annyi hó, hogy végre ki tudott nyitni a síterep. Az idei év első napjára pedig az idei szezonra épített, négyüléses liftet is sikerült üzembe állítani.
h i r d e t é s
Krušetnica (magyarul Krusetnica vagy Rostoncza) a szlovák-lengyel határ közelében található síterep, amely az idei szezonban szlovák léptekkel mérve is komoly beruházásba fogott. Az idén Szlovákiában új ülőlift épült Rohácson és Zsgyárban, valamint új csákányos a Bachledova-völgyben. Hozzájuk csatlakozik az itteni fejlesztés, amelynek érdekessége, hogy nem egy vadonatúj liftet építettek meg a síterepen, hanem az Alpokban lecserélt, használt, de még teljesen működőképes liftet vásároltak meg.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Teljesen bevett gyakorlat, ha az Alpokban pl. egy új nyolc- vagy hatszemélyes liftet építenek, akkor a régi liftet értékesítik, ezek nagy része a kelet-európai síterepekre kerül, főleg a cseh síterep szeretnek szétnézni a használt liftek piacán, de így került Eplénybe a leánykori nevén Szent Sólyom négyüléses lift is.

A síterepen december 30-án indult a szezon, javarészt a hóágyúknak köszönhetően. Az új liftet először a mai napon használhatják a síelők. A lift a 783 méteres távot 5:20 perc alatt teszi meg. A kapacitása pedig elég jónak tűnik, óránként 2184 utast szállíthat.

A síterepen jelenleg 40 cm vastag a hó, január 6-ig 18 euróba kerül egy napijegy, utána már csak 16 euró. Szlovákiában a következő három napban 20-30 cm friss hó hullhat, ebből Krusetnica is profitálhat. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »