Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Külön pálya kutyával sítúrázóknak, új szabályokkal

2018.12.08. Bata Attila

Ritka lehetőséget biztosított évekkel ezelőtt az amerikai Aspen síterepe a kutyatulajdonosok részére, akik kedvenc négylábújukkal szerették volna tölteni az időt a hegyekben. Külön kutyás pályát jelöltek ki a sítúrázóknak. Azonban az utóbbi időben egyre jobban szigorítanak a szabályokon.
Kép: Aspen, Snowmass
Kép: Aspen, Snowmass
Az idei szezontól nehezebb lesz a kutyussal sítúrázni Aspen négy síterepén. Mostantól a sítúrázóknak reggel 7:45-re vissza kell érniük a völgyállomáshoz, és utána csak délután 4:45-tól indulhatnak újra.

A tavalyi megfogalmazás nem volt egyértelmű, amely üzemidőben tiltotta a kutyás túrázást. A legtöbben azt értették rajta, hogy a síliftek nyitásától a síliftek zárásáig. Ezzel a szemben az üzemeltetőknek rengeteg munkájuk akad még nyitás előtt, és a hatalmas ratrakok között rohangáló kutyák sokszor okoztak gondot.

Hiába tűnik jónak egy kezdeményezés, ha később a gyakorlatban bebizonyosodik, hogy az emberi felelősség a legjobb ötleteket is elrontja. Számos baleset történt, amikor kutyák ugrottak síelőkre, voltak, akiket megharaptak a kutyák és a síterep alkalmazottjait is többször megkergették a négylábúak. Vagyis egyre több lett a konfliktus a kutyák és a síelők, valamint a személyzet között.

Ettől azonban a legnagyobb probléma valószínűleg nem fog megoldódni, a kutyák továbbra is a pályán végzik el a nagydolgukat, amelyet a tulajdonosok ritkán távolítanak el kutyájuk után. A pályafelügyelők munkájának nagy részét tette ki a kutyagumi összeszedése, már ha sikerült.

Ha nem, akkor jöttek a panaszok a síelőktől, akik a kutyagumik között voltak kénytelenek síelgetni, vagy néha a barna havon, hiszen a ratrak csúnyán szétteríti a maradványokat a hófehér havon. Voltak olyanok, akik eljutottak a bezacskózásig, de zacskó, a tartalmával együtt gyakran a pályán maradt.

Szóval, ez a folyamat mostanra addig jutott, hogy eléggé kedvezőtlen időpontban lehet a kutyusokkal sítúrázni. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.