Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kutyája mentette meg a síelő gazdája életét

2013.11.14. Bata Attila

Kutyája mentette meg a síelő gazdája életét Pályán kívüli síelésen szenvedett komoly balesetet egy amerikai síelő. Bukása után nem tudott megmozdulni. Állítása szerint életét a kutyájának köszönheti, aki elment „segítséget hozni”, hangos ugatásával sikerült felhívnia a közelben síelők figyelmét a sérült gazdájára.
Leonard Somers november elején a Berthoud-hágó (Colorado) közelében síelt. A síterepen kívüli freeride akár végzetesen is végződhetett volna. Már késő délután volt, amikor Somers egy patakmederbe esett, olyan szerencsétlenül zuhant egy megfagyott fatönkre, hogy eltört a háta, meg sem tudott mozdulni.

Vele volt kutyája, Juneau, egy szibériai husky is, aki elment segítségért. Egy közelben síelő hölgy a videóban mondja el: a kutya hangos ugatásokkal hívta fel magára a figyelmet, és addig nem hagyta abba, amíg el nem vezette őket a sérült gazdájához. A gazdája szerint mialatt várták a mentőket megpróbálta őt kiásni a hóból, testével beteríteni a gazdája lábát, hogy melegen tartsa.

Somers végül kórházba került, a sítúra nem végződött jól. Mindkét lábát begipszelték, kétséges, hogy egyáltalán képes lesz járni a jövőben. Somers pozitívan fogta fel a történéseket, szerencsésnek érezte magát, ez a kaland rosszabbul is végződhetett volna.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.