Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kutyája mentette meg a síelő gazdája életét

2013.11.14. Bata Attila

Kutyája mentette meg a síelő gazdája életét Pályán kívüli síelésen szenvedett komoly balesetet egy amerikai síelő. Bukása után nem tudott megmozdulni. Állítása szerint életét a kutyájának köszönheti, aki elment „segítséget hozni”, hangos ugatásával sikerült felhívnia a közelben síelők figyelmét a sérült gazdájára.
Leonard Somers november elején a Berthoud-hágó (Colorado) közelében síelt. A síterepen kívüli freeride akár végzetesen is végződhetett volna. Már késő délután volt, amikor Somers egy patakmederbe esett, olyan szerencsétlenül zuhant egy megfagyott fatönkre, hogy eltört a háta, meg sem tudott mozdulni.

Vele volt kutyája, Juneau, egy szibériai husky is, aki elment segítségért. Egy közelben síelő hölgy a videóban mondja el: a kutya hangos ugatásokkal hívta fel magára a figyelmet, és addig nem hagyta abba, amíg el nem vezette őket a sérült gazdájához. A gazdája szerint mialatt várták a mentőket megpróbálta őt kiásni a hóból, testével beteríteni a gazdája lábát, hogy melegen tartsa.

Somers végül kórházba került, a sítúra nem végződött jól. Mindkét lábát begipszelték, kétséges, hogy egyáltalán képes lesz járni a jövőben. Somers pozitívan fogta fel a történéseket, szerencsésnek érezte magát, ez a kaland rosszabbul is végződhetett volna.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.