Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

La Thuile: a világkupa első számú beugró síterepe

2017.10.17. Bata Attila

Példa nélküli megállapodást kötött az olasz La Thuile síterepe és a Nemzetközi Sí Szövetség. Az olaszok nagyon szeretnének világkupa versenyeket rendezni, de idén nem kerültek be a versenynaptárba. Ellenben vállalták, ha valahol nincs hó, azonnal beugranak megrendezni a versenyt.
Az időjárás gyakran befolyásolja a síversenyek megrendezését. Számos verseny marad el szezonközben hóhiány miatt. Amikor már egy-két héttel a verseny előtt látható, hogy nem jók a hóviszonyok, a FIS mindig lázasan kereste a pótlás lehetőségét. Ezúttal nem lesz vita, ha elmarad egy verseny, az olaszok vállalták, hogy beugranak.

La Thuile a francia határhoz közel fekszik, általában remek hóviszonyokkal. Az utóbbi időben egyre jobban szeretnének bekapcsolódni a versenyek megrendezésébe is. Rendeztek már női világkupa versenyt is, de az idei kiírásba nem sikerült bekerülniük. Azonban előbb-utóbb nagyon szeretnének stabil rendezők lenni.

A tavalyi világkupa futam
Ezért azt is bevállalták, hogy az egész szezonban készen állnak és rövid határidőn belül is képesek lesznek egy elmaradó világkupa futam megrendezésére.

A pályával nincs gond, a Berthod pálya 800 méter szintkülönbségű, így a férfi lesiklástól a női szlalomig minden típusú versenyt meg lehet rendezni rajta.
KOMMENTEK
százas | 2017.10.17. 20:51
Csúcsterep La Rosiere-vel

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.