Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal: hatüléses lift és új sípályák létesültek

2011.01.11. Stánicz Balázs

Lachtal: hatüléses lift és új sípályák létesültek Még soha nem voltak ilyen hatalmas fejlesztések Lachtalban, idén nyáron két új liftet, továbbá sípályákat építettek a stájer terepen, ami ezáltal még vonzóbb úti céllá vált. Sőt, helyi értesülések szerint a következő években megépülhet itt a síparadicsom harmadik ülőliftje is.
Van egy kis magyar sziget a stájer rengetegben, neve Lachtal. Bár honfitársaink már évekkel ezelőtt ellepték, mégis, mintha kicsit Murau mögött kullogott volna. Az idei szezontól méltó versenytársra lelt Kreischberg, ugyanis Lachtalon az elmúlt évben hét millió eurót költöttek fejlesztésekre. A lifttársaság történetében még soha nem volt példa ilyen nagy beruházásra, az öröm tehát érthető a vezetőség és a helyiek részéről.

Először is kezdjük a legnagyobb hírrel. Ez nem más mint az új, komfortos hatüléses, ami a Schönberg részen került kialakításra és lényegében a segítségével elérhető szinte az összes sípálya ezen a hegyoldalon. A hatszékes óránként 1800 síelő szállításra képest és a 400 méter szintkülönbséget mindösszesen három-négy perc alatt teszi meg.

Utazás az új hatülésessel
Szintén újdonság a Dietrichalm felé való terjeszkedés új lejtőkkel és egy csáklyás felvonóval. A Dietrichalm hóbiztos magasságban terül el, hiszen az alja 1600 méteres magasságban fekszik, ráadásul ezek a síközpont első északi fekvésű sípályái, így a remek hó még inkább garantált. Idén egészen Húsvétig, azaz április 24.-ig szeretne nyitva tartani Lachtal!

Felújították a Zinkenliftet is, ami 2222 méterével a tartomány legmagasabban fekvő hegyállomása. (Ez természetesen nagyban függ attól, hogy Dachsteinet Stájerországhoz vagy Felső-Ausztriához számítjuk-e. szerk.).

Sokan kérdezik, miért nem egy ülőfelvonót építettek a Zinkenlift helyett. Az ok elsősorban a hegycsúcson uralkodó szél, ami jelentősen megnehezítené egy libegő üzemeltetését. Mindenesetre helyi pletykák szerint a következő években megépülhet itt a síparadicsom harmadik ülőliftje. A fejlesztésekkel Lachtal immáron két hatülésessel, hét húzólifttel és mintegy 40 km, javarészt hóágyúzott sípályával büszkélkedhet.
KOMMENTEK
frseatleon | 2011.01.11. 00:27
Hehe, jan 23-29-ig ott leszek és ki fogom próbálni !!! Már alig várom.
gaben81 | 2011.01.11. 09:25
Irigyellek! Én márciusban voltam itt! Idén sajna kimarad!
tom444 | 2011.01.11. 10:14
Mi dec.-ben voltunk évek óta visszajárunk, egy klasszissal jobb lett mint tavaly! JÓ CSUSZÁST!
hlaszlo | 2011.01.11. 11:12
Mi másodikától voltunk egy hétig. Az új lift jó, de szerintem a be-, és a kiszállást megoldhatták volna ügyesebben is. :-)
Feltétlenül menjetek el a 2, és az 1 jelű síútra.
frseatleon | 2011.01.11. 20:25
Köszönöm a jó kívánságokat, majd ha haza jöttünk a fórumon leírom a tapasztalataimat.

Szállástippek
Appartementhaus Hochegg
Igényes apartmanok csendes helyen, Lachtaltól 4 km-re ingyenes buszos transzferrel a felvonókhoz! Szolgáltatások: reggeli, bár, finn szauna, infrakabin, pihenőszoba, ingyenes wi-fi a recepción.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.