Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal: új víztározó épült idén

2008.12.14. Bata Attila

Lachtal: új víztározó épült idén Lachtal a 70-es és 80-as években az egyik legmodernebb stájer síterepnek számított, de az utóbbi időszakban kevesebbet költöttek fejlesztésekre. Tavaly új kezekbe került a síterep és az idén már 2,5 millió eurós beruházással új víztározót építettek.
Wolfgang Rappold, a helyi üzemeltető vezetője szerint az utóbbi időszakban szinte semmilyen fejlesztés nem történt a síterepen, utoljára 1996-ban hajtottak végre komolyabb beruházást, akkor a hatszemélyes ülőliftet építették meg. Pénz hiányában csak az üzemeltetésre és a fenntartásra tudtak költeni, fejlesztésekre nem.

A 2006/2007-es szezonban, amikor szinte sehol sem volt hó Európában, a síterep a csőd szélére került. 2007 közepén új menedzsment kezébe került a síterep és szerencsére a 2007-2008-as tél már jobban sikerült, így sikerült megfordítani a kedvezőtlen gazdasági folyamatokat.

Azóta a vendégek száma és a bevételek mennyisége is fokozatosan emelkedett. Ennek köszönhetően az idén újra fejlesztéseket hajtottak végre. Az idei nyáron 2,5 millió eurót költöttek egy víztározó építésére. A két hektár alapterületű tározó 107 millió liter vizet képes tárolni a mesterséges havazáshoz. A víztározó megépítésével egyidőben a hóágyúpark korszerűsítésére is költöttek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Appartementhaus Hochegg
Igényes apartmanok csendes helyen, Lachtaltól 4 km-re ingyenes buszos transzferrel a felvonókhoz! Szolgáltatások: reggeli, bár, finn szauna, infrakabin, pihenőszoba, ingyenes wi-fi a recepción.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alpengasthof Tanzstatt csillagcsillagcsillagcsillag
A Lachtalban működő panzió, az Alpengasthof Tanzstatt egy családias hangulatú pályaszállás az F jelzésű sílift völgyállomásánál. A szálláson 2-6 fős igényesen berendezett szobák találhatóak. A vendégek kényelmét étterem, szauna, wifi internet és gyerek játszószoba biztosítja.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.