Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal: új víztározó épült idén

2008.12.14. Bata Attila

Lachtal: új víztározó épült idén Lachtal a 70-es és 80-as években az egyik legmodernebb stájer síterepnek számított, de az utóbbi időszakban kevesebbet költöttek fejlesztésekre. Tavaly új kezekbe került a síterep és az idén már 2,5 millió eurós beruházással új víztározót építettek.
Wolfgang Rappold, a helyi üzemeltető vezetője szerint az utóbbi időszakban szinte semmilyen fejlesztés nem történt a síterepen, utoljára 1996-ban hajtottak végre komolyabb beruházást, akkor a hatszemélyes ülőliftet építették meg. Pénz hiányában csak az üzemeltetésre és a fenntartásra tudtak költeni, fejlesztésekre nem.

A 2006/2007-es szezonban, amikor szinte sehol sem volt hó Európában, a síterep a csőd szélére került. 2007 közepén új menedzsment kezébe került a síterep és szerencsére a 2007-2008-as tél már jobban sikerült, így sikerült megfordítani a kedvezőtlen gazdasági folyamatokat.

Azóta a vendégek száma és a bevételek mennyisége is fokozatosan emelkedett. Ennek köszönhetően az idén újra fejlesztéseket hajtottak végre. Az idei nyáron 2,5 millió eurót költöttek egy víztározó építésére. A két hektár alapterületű tározó 107 millió liter vizet képes tárolni a mesterséges havazáshoz. A víztározó megépítésével egyidőben a hóágyúpark korszerűsítésére is költöttek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Alpengasthof Tanzstatt csillagcsillagcsillagcsillag
A Lachtalban működő panzió, az Alpengasthof Tanzstatt egy családias hangulatú pályaszállás az F jelzésű sílift völgyállomásánál. A szálláson 2-6 fős igényesen berendezett szobák találhatóak. A vendégek kényelmét étterem, szauna, wifi internet és gyerek játszószoba biztosítja.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.