Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Látványos havazás az algériai sivatagban

2018.02.08. | Szerző: Bata Attila
Két nappal ezelőtt hideg és havazás lepte meg a mediterrán környéket, és ennek következtében havazott Észak-Afrikában (pl. Algéria vagy Marokkó), de ez a havazás okozott gondokat Madridban és még Párizs is kapott belőle. A havas sivatagról készült nagyszerű képek kerültek ki a világhálóra.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az alábbi francia nyelvű videó jól összefoglalja a két nappal ezelőtti állapotokat. Kezdődik a marokkói havazással, majd az algériai utakat tisztítják meg a hótól, aztán a madridi repülőterét látjuk, ahol a havazás okozott fennakadásokat, végül Moszkvát mutatják, amely a szezon legnagyobb havazását kapta a napokban.

Összefoglaló a havazásokról
Algériában a hegyekben havazott, kb. 15-25 cm hó hullott, ez ilyenkor már megszokottnak számít. Ezúttal a sivatagi részen is havazott, ahol régebben ez nem volt annyira jellemző.

A sivatagban
A tavalyi télen érte el egy látható nyomokat hagyó havazás a régiót, úgy hogy előtte 37 évig nem hullott ennyi hó. Idén már januárban is havazott, majd most a hét elején. Tehát 1979 óta ez a negyedik látható havazás, és ebből háromszor az utóbbi két évben hullott.


Az előrejelzés hétvégére is havazást ígér a hegyekbe, a 900 méter feletti régiókba. 
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 12 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.