Menü ≡

Látványos képek a hatalmas francia havazásról

2016.11.28. | Szerző: Bata Attila
Múlt héten hatalmas havazás zúdult a francia hegyekre. Az Alpok déli részén több helyen is 2-2,5 méter vastag a hó, de a Pireneusokba is jutott körülbelül egy méter friss hó. Tavaly novemberhez képest sokkal jobb körülmények között készülhetnek a francia síelők az idei szezonra.
h i r d e t é s
A Météo France jelentése szerint különösen két régióban hullott nagyon sok hó egy 36 órás periódus alatt péntek reggelig. Haute-Maurienne (Savoie) és a Queyras (Hautes-Alpes) keleti részein 2200 méter felett 150 cm friss hó hullott. Ugyanezeken a helyeken, de a magasabb régiókban helyenként 200-250 cm hó is összejött. Ezek természetesen a hegyi mérőállomások adatai, nem a sípályákon mért számok.

Azonban több síterep is arról számolt be, hogy 100-150 cm friss havat kapott, Val Cenis pedig 2 méter friss hóról írt.

Nemcsak az Alpokban, hanem a Pireneusokban is havazott. A híres Pic du Midi obszervatóriumnál (2877 m) egyméteres havat kellett ellapátolni.

A héten egy hosszabbnak tűnő hidegperiódus köszönt be. Ahol kell, lehet hóágyúzni. A decemberi elejei szezonkezdésekre jók pályaviszonyok várhatóak. Addig is, néhány kép a múlt hétről.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »