Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina tette tönkre az olasz síterep ülőliftjét

2015.02.01. Bata Attila

Az utóbbi napokban minden összejött, ami a lavinához kell a dél-olaszországi Appennin-hegységben. Szerencsére ezt a helyi síterep üzemeltetői is észrevették, így lezárták a síterep veszélyes részeit, a liftet be sem indították. Milyen jól tették! Tegnap jött a lavina és mindent tönkre tett, ami az útjába került.
Amikor az olaszországi síelésről beszélünk, legtöbbször az Alpok jut eszünkbe, de a délebbre található Appennin-hegységben is lehet síelni és az előző napokban az időjárás bőven szállított ide havat is. Itt található Monte Sirino síterepe, ahol „igazából” egy hosszú pálya jelenti a síelést a haladóknak, amelyet majdnem 2000 méteres magasságig közlekedő kétszemélyes ülőlift szolgál ki.

Az utóbbi napokban az Appenninek rengeteg havat kaptak, a hegyekben, a pályákon túl a helyi amatőr meteorológusok 150 cm vastag hóról számoltak be. A nagy havazás után hirtelen megemelkedett a hőmérséklet és ehhez még társult a viharos szél, így a síterep jobbnak látta, ha leállítja a legfontosabb liftjét, a tetőre közlekedő kétszemélyest.

A bölcs döntés kifizetődött, hiszen tegnap hatalmas lavina indult el és közel 10 000 négyzetméteres területet borított be. Az útjába kerülő könnyebb dolgokat simán elsodorta, még a kétszemélyes lift tartóoszlopait is sok helyen meghajlította.

A megrongált tartóoszlopok miatt a sílift most egy ideig biztosan nem fog tudni üzemelni, csak az a kérdés, hogy az idei szezonban sikerülhet-e megjavítani a síterep legfontosabb liftjét?
Képek és információ a síterep honlapjáról.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.