Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina sodort el egy autót Zillertal közelében

2012.03.05. sielok.hu

Lavina sodort el egy autót Zillertal közelében Vasárnap délután 3 óra előtt valamivel lavina zúdult a tiroli Hochfügenbe vezető hegyi útra és elsodort egy autót. A kocsiban egy személy utazott, ő megsérült. Az utat a lavina kb. 200 méter hosszan temette be, az ÖAMTC információ szerint az út továbbra is járhatatlan.
A lavina Hochfügen és Sonderbichl között torlaszolta el az utat vasárnap délután. A mentésben a belügyminisztérium helikoptere, egy mentőhelikopter, az alpesi rendőrség és a tűzoltóság is részt vett. A hó fogságába esett autót először ki kellett ásni, hogy aztán a benne rekedt tiroli férfit kiszabadíthassák. Őt aztán az innsbrucki kórházba szállították helikopterrel.

A mentés ezzel nem ért véget, ugyanis a sérült férfi elmondása szerint közvetlenül a lavina leomlása előtt megelőzte őt egy másik autós, így őt is keresni kezdték. Az esti órákban azonban a szóban forgó autó vezetője jelentkezett a rendőrségnél, ő még épp elkerülte a lavinát. Rövid időre egy olyan hír is napvilágot látott, miszerint egy busz is a hó fogságába került - erről szerencsére hamar kiderült, hogy nem igaz.
Fotó: APA / Robert Parigger
Fotó: APA / Robert Parigger
A mentést többször is félbe kellett szakítani, ugyanis túl nagy volt a veszélye egy újabb lavinának. Az úttorlasz miatt kb. 2000 síelő ragadt fenn órákon át a hochfügeni síterepen. A krone.at információi szerint este megnyitották az utat és le lehetett jutni a völgybe, aktuális jelentés szerint viszont az út jelenleg is le van zárva, valószínűleg a továbbra is magas lavinaveszély miatt.
A térképen a lezárt útszakasz
A térképen a lezárt útszakasz
KOMMENTEK
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry) | 2012.03.05. 15:03
van egy félsz az emberben, amikor az említett útszakaszon autózik fel a kedvenc síterepére!

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.