Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Leogang (Saalbach): megépülhet az új lift!

2014.03.09. Bata Attila

Hét év tervezés, egyeztetések és az engedélyek utáni futkosás után eldőlt, hogy megépülhet a Saalbach-Hintergelemm síterepével már összekötött Leogang síterepén az új tízszemélyes kabinos lift. Az új lift a leogangi oldalról indul és az Asitz csúcsra érkező forgalom tehermentesítésében segít majd.
Saalbach az idén sem lassít, újabb grandiózus építkezés kezdődik. Holnap ünnepélyesen is megkezdik a leogangi oldalon épülő új Steinberg lift építését. A tízszemélyes, 3,8 kilométer hosszú, 17 millió euróba (kb. 5,4 milliárd forint) kerülő új kabinos liftet a tervek szerint már decembertől használni lehet majd.

A völgyállomás látványterve (Kép: Zuchna Visualisierung)
A völgyállomás látványterve (Kép: Zuchna Visualisierung)
Az új lift megépítését hosszú évek egyezkedése előzte meg a helyi földtulajdonosokkal. A lift egyik legfontosabb előnye, hogy újabb lehetőséget nyújt a síelőknek arra, hogy becsatlakozzanak a 200 kilométeres „sícirkuszba” a leogangi oldalról. Innen jelenleg egy lifttel lehet feljutni az Asitz-ra, és ezt a lehetőséget az igények már meghaladták az utóbbi időben.

Zöld vonallal az új lift nyomvonala
Zöld vonallal az új lift nyomvonala
Hétfőn tartják meg az ünnepélyes alapkőletételt, a lift építéséről a későbbiekben is beszámolunk.

KOMMENTEK
hu1zam | 2014.03.09. 19:13
Ezek szerint épp lekéstem, az alapkőletételt :) Valóban szükség van erre a liftre.
Stani | 2014.03.09. 23:20
nem tudom, én még a leogangi kabinosnál soha nem álltam sorban, illetve 1x, de akkor is max 10 perc, az semmiség. Eleve Leogangban nincs is annyi szállás-vendég, mint a fő völgyben, azaz a Glemmtalban (Saalbach-Hinterglemm).
Ha megépül a lift, akkor viszont a Sportbahn keresztmetszete válhat szűkössé, mivel két kabin is hozza a síelőket.
Továbbá remélem, hogy előbb-vagy utóbb egy pályát is csinálnak mellé.
TibiF | 2014.03.10. 08:06
Főszezoban szükség van az új liftre pl. két ünnep között ha 10 órakor a Asitz aljában vagy akkor van úgy, hogy 15-20 percet kell várni amíg bejutsz a liftbe.
A helyi szállásadó azt is mondta, hogy az Asitzbahn tehermentesítésén kívül azért is van szükség erre a liftre mert ha pl. az Asitz lerobban mondjuk több napra (mint ami volt Zell am Seeben egy két éve karácsonykor) akkor bizony a leogangi szállással rendelkezők legalább 40 km-t kell kocsikázzanak amíg Saalbachba a liftrendszerbe bekapcsolódhatnak. Szerintem szükség van erre a liftre.

Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.