Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischbergen versenyzett a snowboardos, Fricz Botond

2021.01.12. MSBSZ

A hétvégi kreischbergi világkupa-fordulóval megkezdődött a snowboardosok olimpiai kvalifikációs időszaka
Freestyle világkupa (Kép: Kreischberg Síközpont)
Freestyle világkupa (Kép: Kreischberg Síközpont)
A pandémia következtében közel egy év szünet után indult újra a snowboard világkupa, Fricz Botondnak pedig egy sérülés miatt még ennél is hosszabb kényszerpihenőt kellett tartania.

Olimpiai reménységünk2019 novemberében szenvedett felkartörést, amely miatt egyetlen világkupa-versenyen sem tudott indulni a tavalyi szezonban. Mire pályafutása legsúlyosabb sérüléséből felépült, jött a koronavírus-világjárvány. A hosszú kényszerszünet csak fokozta Boti snowboardozás iránti éhségét.

„Újra versenyekre akartam járni, eredményeket hozni az országnak, és jól érezni magam a deszkámon. Így utólag már egy kicsit hálás is vagyok, sokkal több motivációm és akaratom van, mint a sérülésem előtt. Volt időm átgondolni, mit szeretnék elérni ezzel a sporttal, így amikor visszaálltam a snowboardra, már egy teljesen új énemmel kezdtem neki a szezonnak” – nyilatkozta Boti a magyarock.hu portálnak.

Boti nem tétlenkedett, új trükköket is tanult. Az ősszel olyan ugrást mutatott be, amelyet magyar snowboardos korábban még soha: egy ferde tengely mentén forgatott tripla szaltót, az ún. triplakorkot. Ezzel a fejlődési sebességgel és tudással Boti megérkezett a világ élvonalába. Méltán remélhetjük, hogy ő lehet majd az első magyar snowboardos, aki kijut a téli olimpiára. Addig azonban még hosszú út vezet, ennek volt első állomása a hétvégi világkupa-forduló.

Kreischberg – a valaha volt legerősebb mezőny

Boti erősebb versenyszáma a slopestyle, a hosszú kihagyás és az olimpiai kvalifikáció miatt azonban úgy döntött, hogy a big air világkupa-versenyeken is elindul, hiszen mindkét számban lehet gyűjteni a világranglista-pontokat. A slopestyle-lal ellentétben a big air csak egyetlen ugrásról szól.

Az osztrák Kreischberg síterep a 2015-ös világbajnokság óta most először rendezett nemzetközi snowboard versenyt. A big air világkupa-fordulóra a szervezők fantasztikus minőségű ugratót építettek. A hosszú versenyszünet és az olimpia vonzereje miatt pedig tényleg minden versenyző nevezett, aki számít: az előző olimpia összes döntőse és érmese, az előző évek X Games-győztesei, dobogósai, korábbi világbajnokok és érmesek.

Világkupán ilyen erős mezőnyre még nem volt példa. Minden adott volt tehát egy nagyszerű versenyhez.

A nézők nélkül rendezett viadalon a férfiak kétselejtező csoportban harcoltak a döntőbe jutást jelentő első öt helyért. Boti csoportjában 31-en álltak rajthoz. Mindenkinek három ugrása volt, ebből a jobbik kettő pontszámát adták össze, és a két ugrásnak különbözőnek kellett lennie. Nem volt tehát elég egy jó trükköt bemutatni.

A kifejezetten jól sikerült reggeli edzés után a selejtező első körében Boti lerakta a kezét talajfogáskor, ami a zsűrinél komoly hibának számít. A második körben viszont sikerült hibátlanul beadnia a triplakorkot, amiért csoportjában a 10. legjobb pontszámot kapta. A harmadik körben is egy nehéz trükköt vállalt, egy három és fél fordulatos, fordított alapállásból indított ugrást, a „switch backside 1260”-at. Érkezéskor azonban az egyenetlen hófelszín megdobta, ezért ezt rontott ugrásként értékelték. Összpontszáma végül az 53. helyhez volt elég. Hullottak a sztárok is szép számmal, nem jutott döntőbe az előző olimpia egyik érmese sem.

Boti amerikai edzője, Ian Kirk elmondta, hogy az elmúlt hónapok munkája alapján Boti remek formában van, a legjobb 30 között lett volna a helye. Ez most nem sikerült, de a jövőre nézve van miért bizakodónak lennünk. Főleg úgy, hogy a folytatásban Boti erősebb versenyszámában, slopestyle-ban rendeznek világkupákat.

A versenyt a nőknél egyébként az új-zélandi világbajnok, Zoi Sadowski-Synnott, a férfiaknál pedig a rákból felépült kanadai sztár, Max Parrot nyerte.

Fricz Botond következő versenye a kanadai Calgaryban lesz, március 12-14. között, ahol slopestyle-ban gyűjtheti a pontokat az olimpiai kvalifikációhoz.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kreischberg csillagcsillagcsillag
2016-ban felújított családias hangulatú kutyabarát panzió, 2-6 fős szobákkal, ellátással. A szállással szemben lévő sípálya kb. 1 km-re található, síbusszal vagy autóval könnyen megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.