Menü ≡

Lezuhant mialatt az elhagyott síbotját kereste

2010.01.19. | Szerző: Bata Attila
Lezuhant mialatt az elhagyott síbotját kereste Egyre morbidabb halálos baleseteket hoz az idei szezon is. Ahhoz képest, hogy még a tél nagyobbik része még előttünk van, már van néhány tanulságos eset. Tegnap előtt egy orvos, akinek kiesett a liftből a síbotja, utánament megkeresni, de megcsúszott a sziklákon és szörnyethalt Cervinia síterepén.
h i r d e t é s
Csodálatos, napsütéses idő köszöntött az olasz-svájci határon található Cervinia síterepére. A barátaival a Plateau Rosa tetejére tartó két gyermekes, san marinói plasztikai sebész is élvezte a csodás tájat, annyira, hogy nem sokkal a kiszállás előtt egy figyelmetlen mozdulat miatt az egyik síbotja kiesett a liftből, a hegyállomás alatti sziklákra.

A barátai és szemtanúk szerint nem akart bot nélkül lecsúszni, ezért a figyelmeztetések ellenére, elindult megkeresni a liftből kiesett síbotot. Átmászott a biztonsági kerítésen, de később az egyik lába megcsúszott a havas sziklán és a mélybe zuhant. A hegyimentők jelentése szerint körülbelül 80 métert zuhant le a sziklás-jeges hegyoldalban, a zuhanás közben szerzett sérülések miatt esélye sem volt, hogy túlélje a balesetet. A sors iróniája, hogy végül a lift egyik tartóoszlopa állította meg a zuhanását, mellette találták meg a holttestét.

A negyvenkilenc éves férfi évtizedek óta síelt, a baleset tágabb helyszíne, az Aosta-völgy, Cervinia, és Zermatt kedvenc síterepének számított.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »