Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Libanon: katasztrofális tél, csak holnap nyitnak

2014.03.14. Bata Attila

Évtizedek óta nem volt ilyen rossz tél Libanonban. Ott, ahol télen sokszor méterekben áll a hó, az idén alig hullott valami. Sokan már teljesen lemondtak az idei szezonról, amikor csodák-csodájára ezen a héten megérkezett a havazás, és szombattól, az idén először lehet síelni a tengerparti országban.
Libanoni síterep március 7-én (Kép: Reuters/Mohamed Azakir)
„Van olyan, hogy kevés a hó, előfordul. De hogy egyáltalán ne lehessen síelni? Eddig még sosem fordult elő. Ez az első szezon, hogy ki sem nyitottak a síterepek” – mondta még a hét közepén a Faraya síterepén található legnagyobb szálloda vezetője.

A szálloda elvesztette bevételeinek 80%-át az idei szezonban, szezon közben hatalmas engedményekkel várták azokat, akik hó nélkül is beérik a hegyoldal látványával, sokat ez sem segített. A többi vállalkozás, kölcsönzők, síiskolák stb., amelyek a síelésből élnek szintén megszenvedték az idei szezont. Még egy ilyen év, és mindent be lehet zárni – mondja egy helyi vállalkozó.

Pedig nem így indult a szezon! December elején már 30 cm hó hullott, és ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki nagyszerű szezonban reménykedett. Akkor még kevés hó volt a nyitáshoz, később pedig alig hullott csapadék az egész környéken, nem lehetett megnyitni a pályákat.

Ez a három pálya már üzemel szombattól (Skileb.com)
Ez a három pálya már üzemel szombattól (Skileb.com)
Az már tényleg csak szépségtapasz, hogy szombattól az első három pálya megnyílik Libanonban, de a kiesett bevételeket ez már nem hozza vissza. A szezon tehát beindul, a helyiek reménykednek, hogy idővel egyre több helyen lehet majd síelni. És ne felejtsük el, akár még az idén is összejöhet a szokásos program, síelés reggel a libanoni hegyekben, majd fürdés délután a tengerben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.