Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vonn csodás visszatérése, Miklós Edit pontszerző

2014.12.06. Bata Attila

Szombaton a második lesikló futamot rendezték a kanadai Lake Louise-ban. A verseny szenzációja volt, hogy az amerikai Lindsey Vonn sérülése után visszatérve a második versenyén indult és nyerni tudott. A magyar Miklós Edit jól kezdett, sikerült a legjobb 30-ba bekerülnie, végül a 25. lett.
Lindsey Vonn tavaly februárban bukott Schladmingban és elszakadt a térdszalagja. Majd decemberben megpróbált visszatérni, de rásérült és újra műteni kellett a térdét. Egy év újabb kihagyás után tért vissza a „házi pályáján”, a kanadai Lake Louise-ban. Ezt már tényleg házi pályának lehet nevezni, hiszen a mostani sikerével együtt 15. alkalommal lett első a kanadai síterepen.

A tegnapi, a visszatérése utáni első versenyén, sem volt rossz formában. Balszerencséjére a mezőny elején indult, akkor még hóesés nehezítette az indulók dolgát. Így is a nyolcadik lett a végén. A mai győzelme pályafutása 60. világkupa sikere, már csak kettővel van lemaradva az osztrák legenda, Annemarie Moser-Pröll mögött. Vonn utoljára közvetlenül sérülése előtt, 2013 januárjában nyert világkupa versenyt.

A királynő visszatért (tessék kattintani a fekete doboz közepén található linkre amely elvezet a sportágat népszerűsítő szövetséghez...)
A szombati verseny teljes amerikai sikert hozott. Az első három helyen amerikai végzett.
Stacy Cook második, Julia Mancuso pedig a harmadik helyen ért célba.

A magyar
Miklós Edit tegnap a 34. lett, ma ennél jobban szerepelt és a 25. helyen fejezte be a versenyt. Edit tegnap a pálya elején bizonytalankodott és a végén ment jól, ma fordítva szerepelt. Ma a menet első része sikerült jobban, a második időmérő pontnál még a 15. helyen állt, aztán folyamatosan csúszott hátrébb és Vonnhoz képest 1,99 másodperces hátránnyal zárt.

Edit bekerült a legjobb 30 versenyző közé, ezzel 6 világkupa pontot szerzett. Erre szükség is volt, hiszen ezzel még mindig 29. a női lesiklók között, így a következő futamon is legjobb harmincnak kijáró előnyöket élvezheti a sorsoláson, vagyis vagy a legelején vagy közvetlenül a legjobbak után indulhat.

Miklós Edit / Facebook
Miklós Edit / Facebook
A jövőre nézve biztató, hogy Edit egy évvel ilyenkor a 35. és 38. helyen zárta a Lake Louise-i lesikló versenyeket. A mostani 34. és 25. helyezés mindenképpen előrelépés, és ha azt nézzük, hogy tavaly, milyen jól sikerült a februári forma, akkor bizton reménykedhetünk. 
KOMMENTEK
sun2005 | 2014.12.07. 08:00
Hajrá Edit!
Lorimeli | 2014.12.07. 14:40
Gratulálok! Szép volt Edit! Büszkék vagyunk RÁD!
preislergy | 2014.12.07. 19:39
Gratulálunk és még sok-sok sikert kívánunk!!!
Pacsititi | 2014.12.07. 23:19
Gratula, hajrá !!!!!! Egy erdélyi leszármazott

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.