Menü ≡

Lofer: világújdonság lesz az új nyolcüléses

2012.11.19. | Szerző: Stani
Lofer: világújdonság lesz az új nyolcüléses Az idei szezontól egy nyolcüléses felvonóval büszkélkedhet a Salzburg tartomány északi részén fekvő síterep. A Schwarzeckre keresztelt felvonó új területeket csatol Loferhez, ezzel még több pálya áll a rendelkezésünkre.
h i r d e t é s
A tavalyi beruházás után – amikor a völgyből a síelőket szállító nyolcszemélyes kabinost építették – sem áll meg az élet Loferen.

A világ első nyolcszemélyes liftje, gyermekbiztosítással
A világ első nyolcszemélyes liftje, gyermekbiztosítással
Ezúttal a Schwarzeck környékét szemelte ki a lifttársaság, így tavasszal, a hatalmas hó elolvadtával meg is jelentek a munkagépek, hogy elkezdődjön az építkezés. A Schwarzeck csúcsára vezető felvonó, melyet egészen pontosan „Almen 8er Schwarzeck”-re kereszteltek, csodás panorámát ígér a vendégeknek. A fejlesztés igen csak felértékeli az eddig is népszerű síparadicsomot. A felvonó párját ritkító, hiszen a világon egyedüli nyolcüléses, ami gyermekbiztos. Természetesen lesz ülésfűtés és lehúzható buborék is a havas-szeles napokra.
Az új nyolcüléses nyomvonala
Az új nyolcüléses nyomvonala
Az üléses lábtartója-védőkorlátja a völgyállomást elhagyva automatikusan csukódik, ezzel még nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtva. A tervezők szerint ilyenformán lehetetlenség kiesni a felvonóból, hiszen az először a hegyállomásra beérve nyitódik fel. A 2400 fő/óra kapacitás mellett bizonyára nem kényszerülünk gyakran sorban állni.

Már elkészült a fedett szőnyeglift
Már elkészült a fedett szőnyeglift
Továbbá modernizálják a kezdő részeket is, a korábbi három gyakorlóliftet nyugdíjba küldik és helyettük egy fedett szőnyegliftet építenek. Így jóval kényelmesebb és egyszerűbb lesz a kezdőknek a feljutás, arról nem is beszélve, hogy hóviharban nem hóemberként szállnak ki a felvonóból.

A gyermekbarát fejlesztésekhez gyermekbarát árak is tartoznak a szezonban. Ha a szülők bérletet vesznek (napi, félnapos, vagy háromórás), akkor a gyermek ingyen síelhet szombatonként. A Kinderland gyakorlóliftjét és az említett fedett szőnyegliftet (gyerekeknek és kezdőknek ajánlott) pedig bárki ingyen használhatja az egész szezonban.
Az idei fejlesztések
2012.11.19. 15:56:44 kócos
Akkor voltunk itt, amikor már azt is tudtuk, hogy a hó nemcsak fehér, de a 12-es pálya kezdeténél azt hittem, hogy liftakna. Lejöttem a lejtőn és nemcsak annak örültem, hogy egyszer sem estem el.
2005 március 15-én voltunk ott, egy méteres havazás után.
Nekem, akkor, ott nagyon tetszett.
Talán még egyszer elmegyünk. Talán?
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »