Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Loser: tízfős kabinost kap a stájer síterep

2023.11.29. Stánicz Balázs

Hosszú egyeztetések után eldőlt, 2024 nyarától új kabinossal juthatunk fel a Loser hegyre. A sportos-modern megjelenést tükröző Porsche design kabinokat a svájci Bartholet cég tervezi és a korábbi ülőlifteket váltják.
Modern kabinossal juthatunk fel a Loser hegyre 2024. nyarától - Fotó: Bartholet Maschinenbau AG
Modern kabinossal juthatunk fel a Loser hegyre 2024. nyarától - Fotó: Bartholet Maschinenbau AG
A munkálatok júliusban elkezdődtek a közép-, és hegyállomás építésével. A völgyállomás és a kabinos nyomvonala 2024. tavaszától következik. A lifttársaság szeretne még a 2024-es nyári szezonra készen lenni a kabinossal, hogy azt már augusztusban birtokba vehessék a turisták és hegyi kerékpározók.
Az új panorámakabinokkal igazi élmény lesz az utazás - Fotó: Bartholet Maschinenbau AG
Az új panorámakabinokkal igazi élmény lesz az utazás - Fotó: Bartholet Maschinenbau AG
A tízfős kabinos a korábbi ülőlifteket, a Loser-Jet 1-et és Loser 2-őt nyugdíjazza. A völgyállomás 858 méteren kerül megépítésre, a köztes állomás 1401 méterre tervezik, míg a hegyállomás 1608 méteren kapott helyett. A 25 millió eurós beruházás mérföldkő a síterep történetében és mind a téli, mind a nyári turizmusra kifejezetten pozitív hatással lesz.
A középállomás látványterve - Fotó: Kreiner Architektur
A középállomás látványterve - Fotó: Kreiner Architektur
A síterep reményei szerint a nyári autósforgalom jelentős csökkenése várható a kabinosnak köszönhetően, ami 3,5 kilométeres utat 13 perc alatt teszi meg és óránként 1800 vendéget szállíthat.
KOMMENTEK
- Marky - | 2023.11.29. 14:22
Másfél szezon csúszással, de ezek szerint mégis elkészül a beruházás, nem sok pénzt mertem volna tenni rá. A kivitelező nem a megszokott Doppelmayr, Leitner kettősból kerül ki, kíváncsi vagyok mit fognak villantani a svájciak.

Kis titkos favorit volt eddig ez a terep, nem volt felkapott, nagyrészt a lassú 2 üléses miatt a középállomástól, valószínű ezután ez változni fog. Aki ki akarja élvezni, tegye meg idén!

Szállástippek
AKCIÓ
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Narzissendorf Zloam
A stájer Salzkammergut közepén, mindössze néhány percre a Grundlsee -től fekszik Narzissendorf Zloam üdülőfalu. Klasszikus alpesi stílusban épült, legfeljebb 12 fős nyaralók és apartmanok saját szaunával, közvetlenül a síliftek mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AlpenParks - Hagan Lodge csillagcsillagcsillagcsillag
62 db modern, fából készült hütte várja vendégeit közvetlenül az Altaussee-Loser síterepen. A Hagan Lodge 4-féle szállástípussal rendelkezik, többségük saját szaunával felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.