Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Loser: tízfős kabinost kap a stájer síterep

2023.11.29. Stánicz Balázs

Hosszú egyeztetések után eldőlt, 2024 nyarától új kabinossal juthatunk fel a Loser hegyre. A sportos-modern megjelenést tükröző Porsche design kabinokat a svájci Bartholet cég tervezi és a korábbi ülőlifteket váltják.
Modern kabinossal juthatunk fel a Loser hegyre 2024. nyarától - Fotó: Bartholet Maschinenbau AG
A munkálatok júliusban elkezdődtek a közép-, és hegyállomás építésével. A völgyállomás és a kabinos nyomvonala 2024. tavaszától következik. A lifttársaság szeretne még a 2024-es nyári szezonra készen lenni a kabinossal, hogy azt már augusztusban birtokba vehessék a turisták és hegyi kerékpározók.
Az új panorámakabinokkal igazi élmény lesz az utazás - Fotó: Bartholet Maschinenbau AG
A tízfős kabinos a korábbi ülőlifteket, a Loser-Jet 1-et és Loser 2-őt nyugdíjazza. A völgyállomás 858 méteren kerül megépítésre, a köztes állomás 1401 méterre tervezik, míg a hegyállomás 1608 méteren kapott helyett. A 25 millió eurós beruházás mérföldkő a síterep történetében és mind a téli, mind a nyári turizmusra kifejezetten pozitív hatással lesz.
A középállomás látványterve - Fotó: Kreiner Architektur
A síterep reményei szerint a nyári autósforgalom jelentős csökkenése várható a kabinosnak köszönhetően, ami 3,5 kilométeres utat 13 perc alatt teszi meg és óránként 1800 vendéget szállíthat.
KOMMENTEK
- Marky - | 2023.11.29. 14:22
Másfél szezon csúszással, de ezek szerint mégis elkészül a beruházás, nem sok pénzt mertem volna tenni rá. A kivitelező nem a megszokott Doppelmayr, Leitner kettősból kerül ki, kíváncsi vagyok mit fognak villantani a svájciak.

Kis titkos favorit volt eddig ez a terep, nem volt felkapott, nagyrészt a lassú 2 üléses miatt a középállomástól, valószínű ezután ez változni fog. Aki ki akarja élvezni, tegye meg idén!

Szállástippek
AKCIÓ
AlpenParks - Hagan Lodge csillagcsillagcsillagcsillag
62 db modern, fából készült hütte várja vendégeit közvetlenül az Altaussee-Loser síterepen. A Hagan Lodge 4-féle szállástípussal rendelkezik, többségük saját szaunával felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.