Menü ≡

Ma kezdődik a síszezon a Dolomitokban is!

2012.11.22. | Szerző: Bata Attila
Ma kezdődik a síszezon a Dolomitokban is! Csütörtöktől a páratlan szépségű olasz Dolomitok síterepei is megkezdik a 2012/2013-as szezont. Az első fecske, az első síterep, amely megnyitja a pályáit, Cortina d'Ampezzo síterepe. Ahogy ez már megszokott, idén is a Faloria részen lehet először síelni. Hétvégére újabb terepek megnyitása várható.
h i r d e t é s
A nagy, ünnepi nyitást ugyan csak december 1-re tervezik a Dolomitokban, de egy-két síterep már korábban megnyitja pályáit. Ahogy szokott, a Dolomitok királynőjének nevezett Cortina d'Ampezzo kezdi meg a szezont. Csütörtöktől egyelőre csak a Faloria részen üzemel négy lift és két pálya, de a tervek szerint folyamatosan adnak át új pályákat és a december elsejei igazi nyitásra már a Tofana és a Lagazuoi-Cinque Torri részeken is megnyílnak a pályák.

Nyitás előtt egy nappal már kész a pálya
Nyitás előtt egy nappal már kész a pálya
Szombaton kezdi meg a szezont a hazai síelők körében is népszerű Kronplatz (Plan de Corones). Öt lifttel és öt pályával kezdődik a november végi szezon. Itt is, ahogy Cortinán is, remek hóviszonyok alakultak ki az előző hetekben. Bőven jött hó november elején, és még az előző napokban is elég hideg volt az éjszakai hóágyúzásokhoz.

Talán kevésbé ismert a Sextner Dolomiten rész (Alta Pusteria). Hétvégén itt a Kreuzbergpass környékén lehet síelni, többek között beüzemelik a Marc Girardelliről elnevezett pályát is.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »