Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még sosem nyitott ilyen korán Madonna di Campiglio

2010.11.11. Bata Attila

Még sosem nyitott ilyen korán Madonna di Campiglio Az elmúlt napok havazása Olaszországban jót tett a pályáknak, a korábban tervezett szezonnyitók (Cortina d'Ampezzo) így már biztossá váltak, de egyes síterepek (Madonna di Campiglio) a hirtelen jött havon felbátorodva előre előrehozták a szezonkezdetet, vélhetően az olasz sírajongók örömére.
Igazi rekorddal köszöntheti a szezont Madonna di Campiglio. Globális felmelegedés ide, globális felmelegedés oda, fennállásuk alatt még sosem kezdték ilyen korán a síszezont. Egészen 1985-ig kell visszalapozni a történelemkönyvekben, hogy az előző rekordot megtaláljuk, ekkor november 15-én indult a szezon.

Most szombaton, november 13-án, már kezdődik a szezon Madonna két pályáján (GRAFFE és CORNA ROSSA), valamint a Snowpark felső részén. Az utóbbi napon majdnem 20 cm méter friss hó hullott 2000 méter felett, így a síterep tetején 80 cm, 2250 méteres magasságban pedig 56 cm hó várja a síelőket. Az első hétvégén 18 eurós napijegyért három liftet (CAR GROSTE'1 és 2, valamint EXPRESS GROSTE) lehet használni.

Cortina: webkamera kép szerda délelőtt
Cortina: webkamera kép szerda délelőtt
A terveknek megfelelően szombaton kinyit a másik híres olasz terep, Cortina d'Ampezzo is. Itt is szépen havazott az elmúlt napban, ezen felül a hóágyúk sem pihentek, így 2000 méteres magasságban már 60 cm hó gyűlt össze a pályákon. Érdekesség, hogy a Dolomitok többi síterepe csak két hét múlva nyit, így az idei Dolomitok bérlet még nem érvényes a nyitó hétvégére.

Szépen haladunk a síterepek újdonságait bemutató írásainkkal, körülbelül 70-75 síterep idei újdonságait tekintjük át, amelyekből már számosat közöltünk. Madonna di Campiglio és a szomszédos Pinzoló külön leírása is már elkészült, de a hirtelen jött szezonnyitó megelőzte az újdonságokat, azonban ezeket is hamarosan közzétesszük.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.