Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madonna: egy új lift és három új pálya az idén

2012.11.16. Bata Attila

Madonna: egy új lift és három új pálya az idén Lassan már teljesen megszokottá válik, hogy az olasz síterep, Madonna di Campiglio minden évben jelentős fejlesztésekkel vág neki a következő szezonnak. Tavaly elkészült az összeköttetés Pinzolóval, az idei szezonban egy új lift és a közelében három új pálya épül az északkeleti (5 Laghi) részen.
A Pancugolo hegy teljesen beépül, ide kerül a hegyről elnevezett új lift, valamint egy hasonló nevű fekete/piros pálya is. Az új négyszemélyes lift (22-es számú a térképen) a szintén új Nambió (42-es a térképen) piros pálya felső harmadából indul. A lift és a hegy meredekségét jól mutatják a lift adatai, hiszen a 447 méter hosszú lift 212 méter szintkülönbség után érkezik a 2088 méter magas hegyre. Innen indul a Pancugolo pálya, amelynek a felső része erősen fekete, helyenként 69%-os meredek lejtővel. A pálya a lift alsó állomásánál keresztezi a Nambio pályát, majd innen már piros pályaként fut tovább.

Az új lift felső állomásától piros pályán is le lehet jönni, az új Raccordo Pancugolo pálya a 40-es számot kapta a térképen. Ez egy rövid, 300 méteres pálya, amely becsatlakozik a már említett Nambió piros pályába, amely 1280 méter hosszan kanyarog le és közben csatlakozik a Miramonti pályába. A közös szakasz Super-G versenyeknek adhat majd otthont a jövőben.

A fejlesztések egyik mozgatórugója is ez volt, hogy a meglévő versenypályák mellé egy Super-G pályával növekedjen a síterep kínálata, és újabb versenyeket lehessen rendezni, valamint a közeli Pradalago részről minél többen jöjjenek síelni ebbe az irányba is.

Az idei szlalomvilágkupa-versenyt december 18-án rendezik az olasz síterepen, de a szezonkezdetre már nem kell ilyen sokat várni, hiszen ezen a hétvégén, november 17-én már lehet síelni a Grosté részen.

KOMMENTEK
palvia | 2012.11.16. 11:06
Végre havat látok és nem csak földet.Remélem december 8.-ig leesik még "pár" centi.
Nagy Péter /Bundi/ | 2012.11.17. 21:06
Már most több van mint tavaly december közepén.
Szerintem ez egy régi új felvonó, ezen a nyomvonalon mintha nagyon régen üzemelt volna valamilyen sílift. Ez Madonna legjobb része így csak még jobb lett.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.